Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta

Avioanele din categoria AN-2, oprite de la zbor până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla

Avioanele de categoria AN-2 sunt oprite de la zbor până la elucidarea cauzelor accidentului aviatic de la Tuzla, a declarat, ieri, în judeţul Constanţa, generalul de flotilă aeriană Victor Strâmbeanu, adăugând că speră ca un raport preliminar să fie pregătit în 30 de zile.

El a spus că din ceea ce cunoaşte nu au avut loc evenimente similare cu acest tip de avion.

Strâmbeanu a mai spus că speră ca un raport preliminar să fie dat în 30 de zile.

"Deocamdată, zborul este oprit cu această categorie de aeronavă până la elucidarea cauzelor", a afirmat generalul de flotilă aeriană.

El nu a dorit să precizeze cine era la manşă, dar a adăugat că, în general, la acest tip de misiuni sunt oameni cu experienţă.

"La acest moment, nu avem indicii că ar fi fost vreo explozie în aer. Cel mai probabil, incendiul s-a produs la impactul cu solul", a declarat generalul Victor Strâmbeanu, general de flotilă aeriană şi comandant al componentei operaţionale aeriene.

El a spus că nu există indicii că avionul ar fi aterizat pe vreuna din aripi. "A venit aproape placat", a spus el.

Generalul a adăugat că este convins că piloţii au făcut tot ce s-a putut pentru a se salva pe ei şi pe colegii din spatele avionului. El a adăugat însă că nu poate spune dacă pilotul avea alte opţiuni pentru a evita accidentul.

Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce ancheta la faţa locului stabilirea cauzelor accidentului continuă.

Conform unor surse din rândul investigatorilor, sunt cercetate două variante care ar fi dus producerea accidentului, una dintre acestea fiind o defecţiune tehnică, iar cea de-a doua o eroare umană, specialiştii înclinând mai degrabă spre cea de-a doua variantă. O versiune oficială legată de cauza accidentului aviatic de la Tuzla va fi prezentată după finalizarea anchetei.

 

Bilanţ tragic: 12 morţi şi doi răniţi

La momentul accidentului, în avionul de tip Antonov An-2 erau, în total, 14 persoane. Avionul a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc, au declarat reprezentanţi ai Ambulanţei Constanţa.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, ieri, că în catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârste între 22 şi 49 de ani, majoritatea acestora fiind necăsătoriţi.

Bilanţul catastrofei aviatice petrecute luni după-amiază la Tuzla este de 12 morţi şi doi răniţi, după ce unul din cei trei militari răniţi în accident a decedat, în cursul nopţii, la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avioanele din categoria AN-2, oprite de la zbor până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Avioanele din categoria AN-2, oprite de la zbor până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O eroare minora trimis de
( 7 iul 2010, 14:00:35
Se impune o mica precizare, AN-2 nu e o categorie de avioane ci e chiar modelul in sine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei