Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu, la Calafat: E un avans în lucrări important şi cred că lucrurile sunt pe direcţia cea bună

Miercuri, 7 Iulie 2010 (18:54:00)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, miercuri, că lucrările la infrastructura conexă a podului de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin, sunt "pe direcţia cea bună", apreciind că s-a făcut un avans "important" în lucrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor a inspectat, miercuri după-amiază, şantierul de lucrări la infrastructura conexă podului de la Calafat, el fiind însoţit de Eduardo Baretto, director pentru România al Comisiei Europene.

"Este un avans în lucrări important şi cred că lucrurile sunt pe direcţia cea bună, în aşa fel încât să fim siguri că o să ne ţinem de termenul de finalizare de iunie 2011. Am discutat cu constructorii şi de perioada de iarnă care, în România, nu ştii niciodată cât de lungă şi nici cât de grea este, şi atunci ar fi bine ca acum, în perioada de vară, să aibă un oarecare avans", a declarat Radu Berceanu.

El afirmă că reprezentantul CE se va întâlni, joi, pentru podul de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin, şi cu partea bulgară.

"O să venim aici (Calafat - n. r.) lunar, pentru a vedea care este progresul lucrărilor. De data aceasta vizita este mai specială, pentru că alături de noi este şi Eduardo Baretto, de la Comisia Europeană, care va fi şi mâine (joi - n. r.), la o discuţie cu partea bulgară", a mai spus Berceanu.

România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente. Proiectul beneficiază de finanţare gratuită de 70 de milioane de euro, prin programul european ISPA.

Podul dintre Calafat şi Vidin va avea o lungime de doi kilometri şi este un element important pentru coridorul european de transport care va lega oraşul german Dresda de Istanbul, Turcia. Dezvoltarea proiectului va costa în total 226 de milioane de euro.

La sfârşitul lunii februarie, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, şi cel al României, Emil Boc, s-au întâlnit la Sofia, unde au semnat o declaraţie prin care solicită UE extinderea până la 31 decembrie 2011 a termenului în care cheltuielile aferente cofinanţării proiectelor derulate prin programul IPSA şi Fondul de coeziune sunt considerate eligibile.

În cadrul vizitei pe care cei doi premieri au făcut-o la şantierul podului de la Vidin, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat că firma spaniolă care execută lucrările la podul de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin pentru partea bulgară, respectiv FCC Construction, minte atunci când susţine că sunt întârzieri la construcţie din cauza părţii române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu, la Calafat: E un avans în lucrări important şi cred că lucrurile sunt pe direcţia cea bună.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu, la Calafat: E un avans în lucrări important şi cred că lucrurile sunt pe direcţia cea bună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei