Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După ploi, infecţiile

Au apărut primele cazuri de boală în rândul populaţiei afectate de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un focar de boală diareică acută numărând 28 de cazuri a fost identificat în localitatea suceveană Hânţeşti, au informat ieri responsabili de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au arătat că este vorba de primele îmbolnăviri apărute în rândul populaţiei afectate de inundaţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, boala a izbucnit din cauza consumului de apă din fântânile inundate, iar printre pacienţi se numără şi copii, inclusiv un sugar.

“Pacienţii au fost diagnosticaţi cu forme uşoare de gastroenterită acută, care nu necesită internare. Bolnavii sunt supravegheaţi de medicii de familie din zonă, iar tratamentul lor cu Furazolidon este asigurat de către DSP Suceava”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa, adăugând că primul caz de boală a fost înregistrat sâmbătă seară.

 

Măsurile luate de DSP pentru limitarea numărului de îmbolnăviri

Ieri, focarul de boală diareică acută de la Hânţeşti număra 28 de cazuri, după cum urmează: sub un an – un caz, 2 ani – un caz, 3 ani – un caz, 4 ani – un caz, 5-9 ani – patru cazuri, 10-14 ani – două cazuri, 15-19 ani – trei cazuri, 20-24 ani – un caz, 25-34 ani – trei cazuri, 35-44 ani – trei cazuri, 45-54 ani – un caz, 55-64 ani - patru cazuri, 65-74 ani – trei cazuri.

Pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, Direcţia de Sănătate Publică a intervenit în focar cu o serie de măsuri, şi anume supraveghere clinico-epidemiologică, dezinfecţie, educaţie sanitară, vaccinare antitetanos şi antihepatită A la persoanele eligibile.

Populaţia a fost sfătuită să respecte normele de igienă, să consume apă doar din surse controlate, iar în cazul apariţiei primelor semne de boală să se prezinte de urgenţă la medic.

 

Recomandările specialiştilor către populaţie

„Consumaţi apă îmbuteliată şi nu beţi apa direct din fântâni sau de la robinete. Utilizaţi pentru prepararea alimentelor apă fiartă timp de aproximativ 30 minute şi apoi răcită. Consumaţi doar alimente ambalate sau bine preparate termic, nu atingeţi animalele moarte şi avertizaţi autorităţile în vederea evacuării acestora. Evitaţi expunerea prelungită la frig şi umezeală, păstraţi alimentele în condiţii igienice şi respectaţi igiena individuală. Spălaţi-vă pe mâini după folosirea toaletei şi înainte de a prepara masa, şi folosiţi WC-ul pentru nevoile fiziologice

La primele semne de boală, respectiv diaree, vărsături, dureri abdominale, erupţii pe piele, icter, prezentaţi-vă la cel mai apropiat medic sau spital”, sunt recomandările responsabililor de la DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut primele cazuri de boală în rândul populaţiei afectate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Au apărut primele cazuri de boală în rândul populaţiei afectate de inundaţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei