Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atac

Nechifor: „Guvernul Boc introduce birul pe inundaţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de situaţia primăriilor sucevene, majoritatea afectate de inundaţiile din ultimele zile, care „au primit lovitura de graţie” din partea Guvernului Emil Boc prin diminuarea bugetelor locale cu sute de milioane de lei vechi invocându-se acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. „Mai precis, printr-o adresă a Direcţiei Generale Judeţene a Finanţelor Publice, semnată de Petrică Ropotă, care se referă la adresa Ministerului Finanţelor Publice nr. 372018 din 29 iunie 2010, primarilor localităţilor sucevene li s-a comunicat următorul lucru: <s-a prevăzut un set de măsuri suplimentare pentru ajustarea deficitului bugetar, printre care şi reducerea sumelor de la bugetul de stat alocate către bugetele locale. În acest sens, se modifică repartizarea pe trimestre a sumelor defalcate din TVA alocate în anul 2010, în sensul diminuării în trimestrul III şi majorării în trimestrul IV a acestora>”, a explicat Nechifor, care a arătat că solidaritatea de care vorbesc guvernanţii lipseşte cu desăvârşire.

 

Preşedintele PSD Suceava îi sugerează lui Boc şi miniştrilor săi să preia pentru o zi atribuţiile unui primar

Deputatul PSD de Suceava s-a arătat contrariat de faptul că premierul şi ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, au crezut de cuviinţă să taie banii localităţilor, acum când urgenţa este cea mai mare, acum când oamenii au cea mai mare nevoie de bani pentru a trece peste nenorocirea care i-a afectat. „Nu numai că bugetele locale sunt insuficiente pentru activitatea curentă, dar măriile lor guvernanţii le mai şi iau din bruma de bani şi îi lasă pe sinistraţi cu ochii în soare, fără nici o speranţă că viaţa lor va reveni la normal”, a spus parlamentarul social-democrat. Nechifor consideră că măsura diminuării bugetare, din cotele defalcate din TVA, este şi mai ciudată, întrucât Guvernul tocmai a majorat TVA cu 5%, de la 19 la 24%, iar acest lucru confirmă incapacitatea Executivului de a gestiona finanţele publice ale ţării precum şi lipsa completă a oricărui spirit de solidaritate. „Credem că Guvernul Boc condamnă prin această măsură în mod direct sinistraţii care au rămas pe drumuri şi care nu mai trăiesc în nici un caz bine. Îi solicităm domnului Boc şi miniştrilor cabinetului, care sunt plimbaţi în aceste zile ca urşii de la circ prin localităţile afectate de inundaţii, să preia pentru o zi atribuţiile de primar şi să vadă domniile lor cum poţi să te descurci în situaţie de forţă majoră fără bani şi fără vreun sprijin din partea autorităţilor centrale ale statului”, a conchis preşedintele PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Guvernul Boc introduce birul pe inundaţii”.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor: „Guvernul Boc introduce birul pe inundaţii”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politica trimis de
( 5 iul 2010, 13:53:03
domnule Nichifor, mai lasati politica in aceste zile grele, cu aceste urgii ale naturii, nu este cazul de a ironiza pe cineva, mai bine ati merge cu PSD.istii dv. pe teren cu ajutoare, cu munca, sa va mai scada "burtica"pe care o aveti de cind sunteti politician....va luati mereu de statura dlui Boc, dar dv? ce figura aveti.... va convine sa rida cineva de fizicul dv.,? mergeti pe teren, in sate, ajutati oamenii mai bine decit sa rideti de cineva....RUSINE......
2.   "Penibil" trimis de
( 5 iul 2010, 21:11:41
"Domnule" Nechifor,rusine sa va fie,va folositi de necazurile sinistratilor ptr a aduna capital electoral.Stiti care este diferenta intre cei de la PSD si cei din Guvern ?In timp ce unii ce nu au nici o raspundere debiteaza "balarii" electorale,altii se chinuie sa gestioneze banii tarii si problemele majore precum deficitul bugetar,inflatia,fondul de pensii,somaj,inundatiile,etc.Actualul premier cauta solutii in acesti ani de criza iar altii "dezbat","acuza",'se scuza","injura","critica",ceea ce inseamna cu alte cuvinte "SALIVEAZA" dupa putere la OTV-urile lui Felix motanul si SOV.Pricepi "mataluta'!Intradevar,la rosii din PSD exista solidaritate,aia de "fronda",cand un anumit 'derbedeu politic" este dus cu catuse la DNA.Amintiti-va cazurile !In rest,va doresc sa "salivati" in continuare aidoma cainelui lui Pavlov in faza a doua de semnalizare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei