Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Repercusiuni

Rute ocolitoare foarte lungi şi trafic greu spre Suceava după distrugerea podului de la Vereşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Distrugerea podului de peste râul Suceava care făcea legătura între comunele Vereşti şi Udeşti, prăbuşit parţial miercuri seară în urma presiunii apei învolburate, are consecinţe extrem de nefaste, pe de o parte oamenii din localităţile aflate în zonă fiind nevoiţi să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinaţiile de peste pod, iar pe de altă parte traficul greu din Botoşani ajungând într-o proporţie importantă prin municipiul Suceava, unde după cum bine se ştie, străzile nu fac faţă adesea fluxului de maşini.

Podul era deja într-o stare precară, problemele începând de luni, când un pilon a început să cedeze (imediat circulaţia fost închisă) şi agravându-se miercuri, când partea dinspre Vereşti a podului s-a lăsat în jos, fiind în pericol iminent de prăbuşire.  

„Acum doi ani, în 2008, când a fost viitură, a început prima tensiune pentru pod. După inundaţiile de atunci, o comisie a Consiliului Judeţean a evaluat lucrările de refacere a podului la suma de 28 de miliarde de lei vechi, însă nu s-a făcut nimic. În zona unde acum podul a cedat au fost gropi, iar trepidaţiile create de maşinile de mare tonaj au afectat şi ele structura de rezistenţă. Apa mare venită acum a săpat sub piloni, iar unul a cedat, aşa cum era de aşteptat să se întâmple în condiţiile în care nu s-a intervenit deloc după problemele din 2008”, a declarat Dănuţ Gavriliuc, primarul comunei Vereşti, precizând că podul este situat pe DJ 208D, administrat de CJ Suceava.

 

„Cel mai mic şoc poate dărâma podul”

El a avertizat că deşi debitul râului Sucevei a scăzut, pericolul nu a trecut, şi la retragere apa rupând pietrişul de sub piloni.

„Perspectivele sunt foarte sumbre, cel mai mic şoc poate dărâma podul, drumul este închis total circulaţiei auto, însă nu i-aş sfătui nici pe pietoni să treacă pe el”, a mai spus edilul din Vereşti.

El a explicat că drumul de patru kilometri pe care oamenii îl făceau de la Udeşti la Vereşti, peste pod, poate fi parcurs acum cu o imensă ocolire, prin Suceava, ceea ce înseamnă o distanţă de zece ori mai lungă, varianta prin Roşcani Liteni fiind şi ea sub semnul întrebării din cauza viiturilor. Cel mai rău este pentru oamenii care au cultivat terenuri agricole în zone aflate peste pod şi care acum ar trebui să înconjoare jumătate de judeţ pentru a ajunge pe tarlalele lor.

Tot traficul greu din Botoşani spre Bucureşti, care se desfăşura pe acest pod, mai este posibil acum doar pe la Suceava, la Roşcani fiind restricţii de tonaj.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rute ocolitoare foarte lungi şi trafic greu spre Suceava după distrugerea podului de la Vereşti.
 Vizualizări articol: 5785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Rute ocolitoare foarte lungi şi trafic greu spre Suceava după distrugerea podului de la Vereşti4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SAU DUS MIIII DE trimis de
( 2 iul 2010, 22:46:01
Desi acest pod arata destul de bine ca, constructie totusi numi vine sa cred ce sa intamplat.Oricum va dura ceva ani pana ce se va gandi careva sa inceapa o noua proiectie a podului distrus..Sa speram ca domnu primar DANUT GAVRILIUC sa gaseasca o metoda de refacere a podului cat mai repede posibil cu ajutorul CJ SUCEAVA.
2.   SAU DUS MII DE EURO trimis de
( 2 iul 2010, 22:47:27
.....
3.   Primarul si podul trimis de
( 3 iul 2010, 02:22:04
Speri degeaba! Nu cred ca va fi in viitorul apropiat!happy
4.   Mare smecherie trimis de
( 3 iul 2010, 19:15:57
Ce tot plangeti atata dupa podul asta care s-a rupt?
Trebuia reparat si intarit ,imediat dupa ce a dat semne de ''oboseala'' in 2008, acum degeaba mai plangeti!
Si ca o solutie de urgenta se poate face un pod din pontoane, pe care se poate circula bine mersi , pana la remedierea celui rupt(daca se va remedia in urmatorii 5 ani!!?)
MARE INGINERIE......!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei