Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu le-a spus localnicilor să nu mai scoată mâlul din case, ci să recupereze "tot ce se poate"

Vineri, 2 Iulie 2010 (15:37:24)

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus localniciilor din Pătrăuţi ale căror case au fost distruse de inundaţii să înceteze acţiunea de scoatere a mâlului din locuinţe şi să încerce să recupereze "tot ce se poate", inclusiv cărămizi, pentru construirea de noi case în zone neinundabile.

"Mare rugăminte: găseşte petice de pământ în zona neinundabilă", i-a spus Băsescu primarului din Pătrăuţi, adăugând că nu are sens să mai continue cu scoaterea mâlului din gospodării întrucât casele sunt distruse, ci trebuie să încerce să recupereze bunuri din acestea, inclusiv materiale de construcţie, în scopul construirii unor locuinţe noi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timp ce preşedintele inspecta casele distruse de apele revărsate, o femeie a venit plângând la şeful statului întrebându-l ce să facă. Preşedintele i-a răspuns: "Te muţi, te muţi mai sus. Nu mai construieşti aici. Recuperaţi ce se poate recupera din casă, că o să faceţi alta (...). O să vină materiale, bolţari, lemn şi faceţi unde vă dă primarul".

El i-a mai spus primarului să le transmită oamenilor că "nu construieşte statul". Băsescu a subliniat că statul o să facă tot ce se poate pentru a trimite în zonele afectate de inundaţii materiale de construcţii, dar că oamenii sunt cei care trebuie să-şi refacă locuinţele, ajutându-se unii pe alţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu părăsea localitatea Pătrăuţi şi se îndrepta spre Dorneşti, o altă comună afectată de inundaţii.

La sosirea în localitatea Pătrăuţi, Băsescu i-a spus primarului să asigure oamenilor ale căror locuinţe au fost distruse de apele revărsate terenuri în zonele neinundabile pentru a-şi putea reconstrui locuinţele şi s-a interesat de situaţia în care locuiesc, în prezent, aceştia, fiind informat că în cursul zilei de vineri urmează să sosească la Pătrăuţi, de la Consiliul Judeţean Suceava, locuinţele modulare pentru persoanele rămase fără case.

Traian Băsescu le-a spus oamenilor că important este să le fie asigurată cazarea, în condiţiile în care nu este o problemă cu asigurarea alimentelor.

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, au ajuns, vineri după-amiază, în jurul orei 14.30, în localitatea suceveană Pătrăuţi, grav afectată de inundaţii. Aceştia, însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-au dus să inspecteze casele din localitate distruse de apele revărsate.

În localitatea suceveană Pătrăuţi, care a fost grav afectată de inundaţii şi unde zeci de persoane au rămas fără case, s-a aflat, marţi după-amiază, şi premierul Emil Boc, care a vizitat două familii ale căror case au fost grav afectate de viituri. În timpul vizitei premierului, unei femei din localitatea suceveană a cărei casă a fost grav afectată de inundaţii i s-a făcut rău. În timp ce vorbea cu Boc, venit să evalueze pagubele inundaţiilor, femeii i s-a făcut rău. Ea a fost ţinută să nu cadă de către premier, care a cerut să i se dea apă femeii.

Potrivit autorităţilor locale, în Pătrăuţi cinci case au fost distruse total de ape, 12 au fost distruse parţial, iar o fermă zootehnică a fost distrusă în proporţie de 50 la sută. De asemenea, au fost distruşi 20 de kilometri de drum comunal. Un număr de 45 de persoane sinistrate, între care 17 copii, care au rămas fără case sunt cazaţi la şcoala şi grădiniţa din localitate.

Primarul comunei, Dragoş Jureschi, a spus că marele noroc a fost că viiturile nu au venit pe timpul nopţii, pentru că în mod cert ar fi existat victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu le-a spus localnicilor să nu mai scoată mâlul din case, ci să recupereze "tot ce se poate".
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Băsescu le-a spus localnicilor să nu mai scoată mâlul din case, ci să recupereze "tot ce se poate"1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei