Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Autorităţile au început evaluarea pagubelor produse de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a dispus printr-un ordin emis în cursul zilei de ieri constituirea a zece comisii de evaluare a pagubelor produse în localităţile judeţului de inundaţiile din ultima perioadă. Din comisii fac parte specialişti din cadrul Consiliului Judeţean, al Instituţiei Prefectului, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Nord-Est, al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, al Sistemului Hidrotehnic Independent Siret, aceştia urmând să evalueze pagubele din toate zonele afectate.

Pe de altă parte, trebuie spus că în localităţile calamitate din judeţul Suceava populaţia a primit sprijin din partea a 450 pompieri care au intervenit cu 36 de autospeciale, 19 motopompe şi 11 bărci pneumatice ale ISU Suceava, la care se adaugă 138 de pompieri sosiţi în sprijin din întreaga ţară cu 14 autospeciale şi 29 motopompe. În acelaşi timp, 300 de poliţişti cu 80 de autospeciale, împreună cu 168 de jandarmi cu 16 autospeciale, acordă sprijin la limitarea efectelor inundaţiilor şi asigură ordinea şi siguranţa publică. La aceştia se adaugă şi 200 de poliţişti de frontieră care se află în cele patru sectoare de frontieră de pe raza judeţului care sunt pregătiţi să intervină în zonele calamitate.

„Toate instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acţionează în continuare pentru căutarea şi salvarea persoanelor aflate în pericol şi pentru diminuarea efectelor inundaţiilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

 

72 de localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţii

Cinci drumuri din judeţul Suceava sunt în continuare blocate, după ce au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, nu se circulă pe DN 2E între Arbore şi Clit (drumul dintre Marginea şi Solca), pe DJ 176 Vatra Moldoviţei – Vama, pe  DJ 208B Vereşti – Udeşti şi pe DN 17 A în localitatea Dorneşti, podul peste râul Suceava viind grav avariat de ape. Tot pe DN 17A, în localitatea Suceviţa, se circulă pe un singur sens pe o porţiune de 50 de metri. Pe DN 2K, în comuna Iaslovăţ, se circulă tot pe un singur sens de mers. Potrivit bilanţului Prefecturii, în urma inundaţiilor au fost afectate 72 de comune şi oraşe. Aproximativ 2.581 de persoane sunt evacuate (13 la Bălcăuţi, 13 la Bilca, 1 la Cacica, 26 la Cajvana, 71 la Comăneşti, 361 la Dolhasca, 500 la Frătăuţii Noi, 300 la Grămeşti, 102 la Hânţeşti, 38 la Muşeniţa, 23 la Iaslovăţ, 368 la Grăniceşti, 80 la Pătrăuţi, 46 la Şerbăuţi, 12 la Todireşti, 12 la Voitinel, 183 la Dărmăneşti, 37 la Arbore, 20 la Liteni, 60 la Straja, 22 la Suceviţa, 25 la Volovăţ şi 300 la Zvoriştea), iar 665 de persoane sunt izolate temporar.

În bilanţul Prefecturii se precizează că 55 case sunt distruse, iar alte 5018 case sunt avariate. 

În acelaşi timp, 952 de case sunt izolate, cele mai multe fiind în comunele Suceviţa, Todireşti, Grăniceşti şi Brodina.

În urma inundaţiilor, peste 11,975 km de drumuri judeţene, 186,29 km de drumuri comunale şi 10,2 km de drumuri naţionale sunt distruse, iar 120 de km de drumuri judeţene, 1.271,9 km de drumuri comunale şi 3,4 km de drumuri naţionale sunt avariate. Ploile au mai distrus 114 de poduri, 649 de podeţe, 32,96 kilometri de apărări de maluri, 1,7 kilometri de reţea electrică în comuna Arbore şi 150 de metri de cale ferată. În urma inundaţiilor au fost colmatate aproape 18.000 de fântâni şi au fost inundate peste 19.400 de hectare de teren agricol şi păşune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile au început evaluarea pagubelor produse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autorităţile au început evaluarea pagubelor produse de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei