Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie incredibilă

Peste 2600 de suceveni au rămas fără apă caldă din cauza proprietarului unui teren privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni nu au apă caldă de două zile şi nici nu vor avea prea curând, pentru că proprietarul unui teren nu permite echipelor de intervenţie de la Termica să repare avaria apărută la o conductă magistrală, care trece pe sub parcela deţinută de el.

După ce săptămâna trecută semnalam că, din cauza aceleiaşi probleme, locuitorii unui bloc de pe strada Nicolae Iorga, din Burdujeni, aveau la robinete doar apă clocotită, acum situaţia a degenerat, afectându-i pe toţi locuitorii din zona Gării Burdujeni.

Astfel, de duminică dimineaţă, furnizarea apei calde pe magistrala care alimenta cartierul ANL Burdujeni şi toate celelalte blocuri din zona Gării Burdujeni a fost oprită, după ce avaria s-a agravat, ducând la pierderi foarte mari.

“Pierderile au ajuns să fie de aproximativ 500 de metri cubi de apă caldă pe zi din cauza acelei avarii pe care nu o putem repara, pentru că proprietarul terenului nu ne dă voie să intrăm în livada sa. Conducta traversează terenul său chiar la limita proprietăţii, nu am afecta aproape deloc proprietatea sa. I-am spus să facem poze la intrarea şi la ieşirea de pe terenul său, după ce ne facem treaba, să vadă dacă i-am distrus ceva, dar ne lovim de un refuz categoric. Cu forţa nu putem intra, e proprietate privată. Dar, atunci când l-a preluat, proprietarul ştia că are utilităţi sub teren şi că are anumite obligaţii”, a declarat directorul de termoficare Neculai Frunzaru, după câteva încercări nereuşite de a obţine acces la conducta avariată.

Bucata de teren din cauza căreia 2600 de suceveni au rămas fără apă caldă îi aparţine lui Gheorghe Nica, care s-a mai judecat cu Primăria Suceava şi a pierdut procesul, pornit tot din cauza unui acut simţ al proprietăţii.

Între timp, singura soluţie pentru ca locatarii celor 15 blocuri din cartierul ANL Privighetorii şi cei de pe străzile Jean Bart, Florilor şi Nicolae Iorga este ca municipalitatea să obţină un ordin judecătoresc care să dea voie echipelor de intervenţie să intre în livada lui Gheorghe Nica şi să repare conducta spartă, lucru ce nu ar dura decât cel mult o zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2600 de suceveni au rămas fără apă caldă din cauza proprietarului unui teren privat.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Peste 2600 de suceveni au rămas fără apă caldă din cauza proprietarului unui teren privat4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa le trebuie trimis de
(22 iun 2010, 17:05:37
Lasa-i sa-si bata si ei capul cu acte si cu judecatori. Eu m-am debransat de la ei si mi-am montat centrala termica. Am adunat o plasa de 1 leu cu acte. Ar fi nedrept ca lor sa le mearga mai usor. Asa baieti, vrei sa miscati un pai de ici colo? Atunci ia fuga la primarie, la judecatorie, la gaze, la romtelecom, la ire si dupa ce terminati nu va bucurati, asta a fost doar proiectul preliminar... Acum trebuie sa faceti definitivul care trebuie aprobat din noubig grin Parca nu e asa de fun cand trebuie sa umblati voi dupa aprobari si dupa decizii judecatoresti nu?big grin
2.   Cata manie proletara... trimis de
(23 iun 2010, 09:39:29
Cata manie proletara,ziaristule cand spui''acut simt al proprietatii''...E proprietatea omului?Sa-i plateasca Termica chirie sau sa-si mute tevile...proprietatea e garantata prin Constitutie,tovarasi!!
3.   E usor sa vorbii... trimis de
(23 iun 2010, 10:50:06
Voua va este usor sa vorbiti asa si sa aruncati niste comenturi aiurea dar nu este chiar asa . Eu sunt unul dintre cei 2600 de oameni care nu au apa calda de duminica dimineata mai precis de 4 zile si nu e chiar asa frumos . E proprietatea lui dar sunt atatia oameni care depind de 2 mp din gradina lui , iar daca el este in scandal cu primaria si cu toti incapabilii din primaria nu inseamna ca jumate din cartier se spala la lighian . E jalnic !! Ajungem de rasul lumii .

P.S : Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei