Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mutare

Nelu Fediuc, obligat din nou să-şi facă bagajele şi să plece de la SPF Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după ce a revenit din „exilul” de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Cernavodă, unde a fost detaşat pentru jumătate de an, în urma suspiciunilor de corupţie ce planau asupra sa, comisarul-şef Nelu Fediuc, şeful SPF Siret, a fost nevoit din nou să-şi facă bagajele şi să se mute cu serviciul.

De data aceasta, nu aşa de departe de casă, ci la câteva zeci de kilometri, la Vicov.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, începând de ieri (21 iunie 2010), s-a luat măsura detaşării comisarului-şef Nelu Fediuc, pe o perioadă de şase luni, la SPF Vicov, unde urmează să îndeplinească aceeaşi funcţie, şef de sector.

„Măsura a fost luată prin dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră din România, la propunerea şefului IJPF Suceava, scopul fiind eficientizarea activităţii de supraveghere şi control a frontierei de stat, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă”, se arată într-un răspuns oficial trimis de Biroul de presă al IJPF Suceava la solicitarea noastră.

Din răspunsul IJPF, destul de ambiguu, se desprind două concluzii.

Fie că şefii lui „tata Fedea”, porecla lui Nelu Fediuc, au decis detaşarea acestuia pentru a mai reduce din acuzaţiile de corupţie de la SPF Siret, fie managementul controversatului comisar-şef a fost unul foarte bun, iar mai marii Poliţiei de Frontieră vor să obţină aceleaşi rezultate şi la SPF Vicov.

 

Fediuc – Siret-Cernvodă-Siret-Vicov. Ce urmează?

Numele lui Nelu Fediuc a fost vehiculat în mai toate acuzaţiile de corupţie şi contrabandă ce au planat asupra SPF Siret.

Destituit, mustrat, sancţionat disciplinar, detaşat, Fediuc a rămas mereu în picioare, reuşind să-şi păstreze funcţia.

Comisarul şef  Nelu Fediuc a fost instalat în funcţia de şef al SPF Siret pe 1 septembrie 2007, iar de atunci scandalurile în care a fost implicat s-au ţinut lanţ.

În decembrie 2008, s-a ales cu o diminuare a salariului cu 10% pentru două luni pe motiv de neglijenţă în serviciu şi neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

În februarie 2009, o nouă sancţiune. Pentru trei luni, salariul i-a fost redus cu 20%, tot pentru neglijenţă în serviciu.

După alte două luni, în aprilie 2009, mai primeşte o mustrare scrisă, de această dată pentru comportament necorespunzător faţă de un subordonat.

Nu trec mai mult de două luni şi Nelu Fediuc e protagonistul unor materiale difuzate de Realitatea TV, fiind acuzat că ar avea legături cu traficanţii de ţigări.

În urma materialelor respective, Fediuc este mutat la SPF Cernavodă.

Deşi mulţi îi cântau „prohodul” la şefia SPF Siret, de câteva săptămâni, Fediuc a revenit pe postul câştigat în 2007, însă, după câteva săptămâni, este nevoit să-şi facă bagajele din nou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nelu Fediuc, obligat din nou să-şi facă bagajele şi să plece de la SPF Siret.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Nelu Fediuc, obligat din nou să-şi facă bagajele şi să plece de la SPF Siret4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NELU FEDIUC trimis de
(22 iun 2010, 19:04:43
ASA SE FAC IN ROMANIA SONCTIONARILE SE MUTA DE LA UN POST LA ALTUL PINA SE UITA EVENTUAL APARE O ALTA STIRE DUPA CARE ,,OAMEMI'' SE PUNDIN NOU PE FUNCTI SAU POSURI .OARE STIU SEFII SUPERIORI DE LA BUCURESTI CEEA CE A FACUT AACEST SUBALTERN?!FACE O ABATERE PRIN CARE E SANCTIONAT APOI ESTE MUTAT IN ACEEASI FUNCTIE DAR LA ALT PUNCT DE LUCRU ASA SANCTIUNE TOT SA AI DOAR LA SITERT S-A CAM TERMINAT CU TRAFICUL DE TIGARI SE VA DESCHIDE LA VICOV PUNCT DE TRECERE INTERNATIONAL ASA CA ,,lupul isi schimba parul dar naravul ba
2.   Nelu fediuc trimis de
(22 iun 2010, 19:07:43
DE CE NU ATI SCRIS CU LITERE MARI EVENTUAL PE PRIMA PAGINA ACEASTA STIRE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei