Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vulnerabili în trafic

Motoscuteriştii, victime abonate la accidentele de pe străzile judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care se deplasează pe motoscutere, în special tineri care de multe ori nu au nici măcar 18 ani, continuă să alimenteze masiv statisticile Poliţiei Rutiere privind accidentele rutiere, cifrele seci ascunzând adevărate tragedii, soldate cu morţi ori cu victime care necesită luni întregi de spitalizare.

Conform analizelor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, de la începutul acestui an în judeţ s-au petrecut 39 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de mopede, accidente în care s-au înregistrat trei morţi, 13 răniţi grav şi 31 de răniţi uşor, cu puţine excepţii, victime fiind cei care se deplasau pe două roţi. Prin comparaţie, anul trecut, în aceeaşi perioadă, în judeţ s-au înregistrat 48 de accidente cu mopedişti implicaţi, soldate cu două decese, 20 de victime rănite grav şi alte 38 cu leziuni uşoare. Deşi se observă o scădere, poliţiştii spun că nu se poate vorbi de o frecvenţă mai mică a numărului de evenimente rutiere, ci doar de faptul că în 2010 vremea a fost un timp mai îndelungat rece, astfel că mopediştii şi-au făcut masiv apariţia pe străzi abia de aproximativ două luni de zile.

 

Controale în trafic unul după altul, în speranţa reducerii numărului de accidente

„Trendul real se va vedea de acum încolo şi până în toamnă, când motoscuteriştii vor fi prezenţi în număr mare pe străzi. În ultima perioadă, punem un accent deosebit pe acţiuni de control în trafic care îi vizează cu precădere pe cei care se deplasează pe două roţi, în scopul reducerii accidentelor în care sunt implicaţi aceştia”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, noul şef al Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, dând ca exemple controale dispuse chiar în ultimele zile.

De altfel, în acest an nu mai puţin de 395 de mopedişti au fost sancţionaţi contravenţional pentru abateri în trafic, lipsa căştii de protecţie ori a permisului de conducere sau a atestatului de absolvire a unui curs de legislaţie rutieră fiind cele mai frecvente abateri.

Astfel de acţiuni de control însoţite de amenzi par cât se poate de justificate în condiţiile în care adesea cei care se deplasează pe două roţi nu au nici măcar cunoştinţe elementare privind circulaţia pe drumurile publice.          

Dacă în unele cazuri vinovaţi de producerea accidentelor au fost şoferii, cel mai adesea indisciplina crasă în trafic a mopediştilor, care nu dau prioritate ori nu se asigură la schimbarea direcţiilor de mers, a dus la nedorite evenimente rutiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motoscuteriştii, victime abonate la accidentele de pe străzile judeţului.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Motoscuteriştii, victime abonate la accidentele de pe străzile judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei