Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copii şi tineri

Preselecţie la Suceava, pentru „Festivalul Tinereţii” - Costineşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii iunie, copiii şi tinerii suceveni, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 25 de ani, dornici să participe la a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Festivalul Tinereţii”, de la Costineşti, pot să se înscrie la preselecţia care va avea loc la Casa de Cultură din Gura Humorului.

Preselecţia va fi organizată, pe 3 iunie, pentru cele trei secţiuni ale festivalului, creaţie, interpretare muzică uşoară şi interpretare muzică populară. Festivalul va avea loc la Costineşti, în perioada 4 – 15 august. Selecţia finală se va desfăşura pe 26 iunie, la Bucureşti. La secţiunea de interpretare muzică uşoară sunt aşteptaţi solişti individuali sau trupe formate din maximum cinci membri.

Participanţii vor pregăti câte două melodii, din care vor cânta în întregime o singură melodie, cu durata maximă de patru minute, în condiţii de spectacol.
Concurenţii individuali trebuie să aibă în repertoriu o melodie din muzica uşoară românească.

 

Secţiunea muzică populară şi creaţie

La secţiunea de interpretare muzică populară se pot înscrie solişti individuali sau instrumentişti. Participanţii vor pregăti câte două melodii, din care vor cânta în întregime o singură melodie, cu durată maximă de patru minute, în condiţii de spectacol. La etapa de interpretare muzică uşoară şi populară, acompaniamentul trebuie asigurat de negativ orchestral, înregistrat pe CD.

La secţiunea creaţie, creatorii profesionişti sau amatori vor prezenta melodii în primă audiţie, cu o durată maximă de patru minute. Juriul de specialitate, care se va întruni în zilele de 25 şi 26 iunie, va promova în etapa finală 20 de melodii. Lucrările pentru concursul de creaţie trebuie să conţină creaţia muzicală înregistrată în format wave pe un CD, textul dactilografiat, partitura realizată pe calculator (linia melodică cu cifraj). Acestea vor fi trimise sau depuse, până la data de 16 iunie (data sosirii), la centrele zonale sau sediul Asociaţiei Daria’s. Taxa de participare este de 70 lei pentru interpretare muzică uşoară/populară şi 100 lei pentru creaţie. Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Festivalul Tinereţii” are loc în fiecare an la Costineşti, începând din anul 2005, şi a reunit şi lansat, până acum, peste 2.000 de tineri interpreţi şi creatori români şi străini, din China, Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Moldova, Kazahstan. Evenimentul va fi transmis în direct pe un post de televiziune naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preselecţie la Suceava, pentru „Festivalul Tinereţii” - Costineşti.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preselecţie la Suceava, pentru „Festivalul Tinereţii” - Costineşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei