Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O problemă naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De televiziune naţională! N-am abordat subiectul comentariului tv după finala Ligii Campionilor fiindcă aş fi maculat spaţiul unor performeri autentici. Dar problema a existat, ba chiar responsabilii cu microfonul au dus-o pe noi culmi de perfecţiune. Stilul a fost deranjant, supărător până la sudalmă. Şi nu fac această afirmaţie din snobism sau pentru că e trendy să pută totul. Pur şi simplu, TVR nu mai are oameni de calitate în acest domeniu. Şi nu mă refer aici la bâlbuţe, astea sunt inerente transmisiunii în direct. Dacă unul zice despre un jucător că a stat doi ani la o echipă şi a luat două goluri (nefiind portar!), intuiesc că se referea de fapt la două titluri. Astea mai pot fi înţelese. Dar sâmbătă seara a fost vorba despre lucruri făcute cu bună ştiinţă. Cei doi şi-au transformat microfoanele în nişte pâlnii pe care ni le-au înfipt în urechi şi prin care au început să toarne cifre, luate otova de pe internet. Nu, statistica nu s-a strecurat printre faze şi fraze, în momente oportune, ci fotbalul s-a iţit, când şi când, din puhoiul de cifre. Faze importante au scăpat comentatorilor preocupaţi să-şi recite poeziile. Nu mai vorbesc de subtilităţi de tactică, pe astea le-ar fi ratat oricum. Am să dau doar un singur exemplu. Un fundaş lateral, aflat sub presiune în apropiere de centrul terenului, în loc să bubuie mingea, găseşte un lung de linie perfect, ajuns de un coechipier în poziţie promiţătoare. Faza devine periculoasă, comentatorul decide să iasă din cifrăraia lui şi s-o urmărească. Iese cam aşa: „... mingea este ajunsă acum de Pandev (n.m. - de fapt era Milito)... pasă la marginea careului pentru... (n.m. - pauză aici, pentru că abia acum mingea ajunsese la Pandev!)... dar intervine foarte bine apărarea” etc. Deci, din cauza acestui stil obositor, s-a ratat dezvoltarea unei faze interesante, care fusese generată de un fundaş pe nume Chivu. N-a prea oferit el prilej pentru laude la finală, deci o asemenea reuşită nu trebuia ratată.

Dar comentatorii nu s-au mulţumit cu atât. Pe lângă cifrele cu ghiotura ne-au mai împuiat capul şi cu altele. Iată o informaţie tip tabloid, cum că Sneijder este divorţat şi logodit cu modelul nu-ştiu-care. Foarte relevant şi, totodată, surprinzător, nu?! După părerea mea, o astfel de informaţie îşi avea locul doar dacă olandezul s-ar fi cuplat cu o câştigătoare de Nobel la chimie! În fine, încununarea prestaţiei vine cu următoarea găselniţă, o conexiune personală şi puerilă pe care unul dintre comentatori a găsit de cuviinţă să ne-o împărtăşească: „Pandev are predilecţie pentru ţările cu roşu, galben şi albastru pe steag, fiindcă la naţională a marcat numai împotriva Moldovei şi a Andorrei”! Pe buneee?! Ai auzit, Răzvane? Atenţie mare la Pandev când jucăm cu Macedonia!

Revenind, n-aş vrea să se înţeleagă nici pe departe că am ceva împotriva statisticilor, a recordurilor. Sunt binevenite la vremea lor, nicidecum însă pentru a obstrucţiona un eveniment ÎN DIRECT! De-aia propun un slogan de perspectivă apropiată, jos cifrele de pe Cupa Mondială!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O problemă naţională.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O problemă naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei