Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coaliţia a decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%

Miercuri, 26 Mai 2010 (15:55:19)

Liderii Coaliţiei au decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%, reducere care să fie aplicată temporar, până la reluarea creşterii economice, a anunţat, miercuri, preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

"Tentaţia de a diminua cu 25% cuantumul acestei indemnizaţii a fost temperată. Va fi o scădere de 15%, dar un prag minim de 600 lei, nu se va atinge nimeni de pragul de 600 lei, este vorba de circa 200.000 de familii în această situaţie", a spus Sârbu.

El a arătat că reducerea ar urma să fie aplicată temporar, până la sfârşitul anului, când ar putea fi reluată creşterea economică.

Vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, anterior, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de marţi, de la Ministerul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a spus că este posibil ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să scadă doar cu 15%, nu cu 25% cum se anunţase iniţial.

Consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul, declara, în 14 mai, pentru MEDIAFAX, că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar urma să fie redusă, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

"Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010", a spus atunci consilierul premierului.

Vass preciza că diminuarea va fi menţinută până când statul va regla datoriile "la un nivel acceptabil".

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 15 mai, că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie "minim afectată".

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Aproximativ 50 de mămici cu bebeluşi în cărucioare, dar şi tătici şi bunici s-au adunat, miercuri, în faţa sediului Guvernului pentru a cere demnitarilor să nu reducă alocaţia şi indemnizaţia pentru copii, unii protestatari purtând tricouri albe pe care scrie "SOS" şi banderole negre la mâini.

Proteste similare ale părinţilor nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alte drepturi pentru aceştia au loc şi în Iaşi şi Braşov.

Organizatorii protestului susţin că reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului are impact nesemnificativ pentru bugetul de stat, respectiv sub 0,02 la sută din PIB, însă efectul este covârşitor pentru dezvoltarea şi viitorul micuţilor.

În 17 mai, peste o sută de părinţi au pichetat sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de intenţia de reducere a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

O delegaţie a protestatarilor a depus atunci la Ministerul Muncii o scrisoare deschisă adresată ministrului Mihai Şeitan, premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu. În scrisoare părinţii arătau că sunt profund dezamăgiţi de măsurile pe care Guvernul intenţionează să le aplice referitoare la reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, a alocaţiilor pentru bebeluşi, precum şi eliminarea trusoului pentru nou-născuţi.

Semnatarii scrisorii le-au transmis reprezentanţilor Ministerului Muncii că nu sunt dispuşi să accepte nicio variantă de compromis privind sumele de care copiii ar trebui să beneficieze din partea statului şi care sunt stabilite prin acte normative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coaliţia a decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coaliţia a decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei