Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Bălan: “Poarta aeriană a judeţului va fi prioritară pentru noi în perioada următoare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia sistării temporare a curselor externe de pe aeroportul de la Salcea, obiectiv aflat în colegiul său electoral, dar a arătat că administraţia judeţeană are în lucru un program de revigorare a activităţii aeroportului, care va fi făcut public în perioada imediat următoare. Bălan a amintit de investiţiile care s-au făcut şi care urmează să se mai facă în modernizarea aeroportului, însă a precizat că acestea trebuie dublate de măsuri privind extinderea şi dezvoltarea traficului aerian.

“Mă întristează foarte tare vestea că toate cursele aeriene externe de pe aeroportul Salcea au fost sistate temporar. Este un obiectiv pe care l-am susţinut şi în campania electorală şi mă preocupă în mod special soarta lui. Ştiam că de coordonarea aeroportului se ocupă domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Vasile şi ştiu că sunt în derulare anumite măsuri care presupun dezvoltarea şi modernizarea lui. Toate lucrurile acestea sunt bune, dar, dacă nu sunt dublate de măsuri pentru extinderea traficului aerian, nu am făcut nimic. E ca şi cum ne-am construi o casă de vacanţă undeva unde accesul e greoi şi am merge din an în Paşti să petrecem o zi acolo”, a declarat Bălan.

 

“Dacă acum nu reuşim cu judeţele învecinate să susţinem  într-un fel sau altul aeroportul Suceava, vom avea o mare problemă”

El a arătat că lipsa traficului aerian creează probleme investitorilor străini care fac deja afaceri în Suceava dar şi celor care intenţionează să vină în judeţ. “Avem la Rădăuţi o companie străină care îşi desfăşoară activitatea acolo şi reclamă faptul că oamenii săi nu pot beneficia de transport aerian spre Viena. Nu vă ascund faptul că zilele acestea avem cereri de la nişte investitori care vor să facă un parc industrial la Suceava, care ar crea un număr foarte mare de locuri de muncă. Ne propunem, ca administraţie judeţeană, să-i sprijinim cât putem pe aceşti investitori, dar trebuie să le asigurăm transport cargo aerian”, a spus deputatul PD-L de Suceava. 

Bălan a menţionat că autorităţile judeţene vor purta discuţii cu privire la viitorul aeroportului de la Salcea şi cu reprezentanţii regiunii ucrainene Cernăuţi, care se vor afla la finele acestei săptămâni la Suceava şi care sunt interesaţi de dezvoltarea lui mai ales în privinţa transportului cargo. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, s-a încercat concesionarea activităţii aeroportului, însă fără succes, întrucât nici un dezvoltator nu s-a arătat interesat de acest lucru. “S-a hotărât la nivel naţional crearea câtorva aeroporturi regionale. Ştim foarte bine că aeroportul regional pentru Moldova este adjudecat de către judeţul Iaşi. Toate fondurile guvernamentale vor pleca acolo. Noi dacă acum nu reuşim cu judeţele învecinate să susţinem într-un fel sau altul aeroportul Suceava vom avea o mare problemă. Ne propunem ca această poartă aeriană a judeţului să fie prioritară pentru noi în perioada următoare”, a conchis Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: “Poarta aeriană a judeţului va fi prioritară pentru noi în perioada următoare”.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Bălan: “Poarta aeriană a judeţului va fi prioritară pentru noi în perioada următoare”2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greata trimis de
(26 mai 2010, 13:19:29
Mi-e sila cand ii vad mutra astuia. Nu pica odata Guvernul sa mai dati si poze ale celor din opozitie?! Chiar suntem satui de orice moaca de politician pe care o vedem in ziar. Nici chiar presa nu mai e cea care era odata. Banii vorbesc....
2.   O initiativa in privinta asta e buna! trimis de
(26 mai 2010, 16:46:08
Se pare ca este singurul parlamentar care mai face totusi ceva, are grija de noi!
Lasati-l sa se implice in rezolvarea problemei curselor aeriene si la Suceava! Celelalte judete (Iasul si Bacaul) deja au rezovat si lupta sa-si modernizeze infrastructura. Singura posibilitate a noastra de a lua legatura in mod facil cu lumea civilizata este aceasta poarta aeriana.
Indiferent de culoarea politica, o initiativa in privinta asta e buna!
3.   PROGRAMUL ULTIMA SPAGA trimis de
(26 mai 2010, 19:40:04
Motiunea de cenzura a cetateanului romanArticol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actualProgramul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.AJUNGE!Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace! NE-AM SATURAT:- sa suferim noi ca sa prospere ei;- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii
4.   PROGRAMUL ULTIMA SPAGA trimis de
(26 mai 2010, 19:58:05
sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;

- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;

- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public

Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei