Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni comune

PSD Suceava şi sindicatele au adoptat o foaie de parcurs pentru susţinerea mişcărilor de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD a adoptat, luni, împreună cu filialele Suceava ale BNS, Cartel Alfa, Sindicatul Poşta Română Suceava, SLITC „Bogdan Vodă”, Sindicatul Salariaţilor FRE Suceava, Federaţia Univers BNS, Sindicatul Judeţean de Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, afiliat la FSLI şi Uniunea Judeţeană CNSRL- Frăţia, „Foaia de parcurs pentru susţinerea mişcării sindicale la nivelul  judeţului Suceava”. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a motivat această acţiune comună cu sindicatele prin necesitatea dialogului “între actorii din mediul politic, sindical, antreprenorial şi al societăţii civile implicaţi în viaţa românească”, mai ales în situaţia dificilă economică şi socialădin România şi ţinând cont de măsurile de reducere a deficitului bugetar propuse de preşedintele Traian Băsescu şi asumate de Guvernul Boc, care reclamă reducerea salariilor bugetarilor, diminuarea pensiilor, precum şi reducerea sau chiar eliminarea unor forme de asistenţă socială. „Întrucât poziţiile preşedinţiei României şi ale Guvernului sunt divergente faţă de poziţia oficială a FMI prezentată de Dominique Strauss-Kahn, referitoare la recomandările Fondului cu privire la creşterea impozitelor şi taxelor în locul măsurilor de diminuare a pensiilor şi salariilor bugetarilor, noi promovăm un mod de interacţiune transparentă între toţi factorii care pot contribui la o mai bună guvernare a României”, a arătat Nechifor.

 

Nechifor afirmă că PSD ar guverna mai bine decât actuala putere

Potrivit „foii de parcurs”, parlamentarii PSD aleşi în colegiile uninominale din judeţul Suceava vor cere plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului adoptarea modalităţii de vot deschis în cazul moţiunii de cenzură care va fi depusă de PSD la asumarea responsabilităţii Guvernului pentru măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor bugetarilor. În caz contrar, parlamentarii PSD din judeţul Suceava vor vota cu bilele la vedere pentru a-şi asuma transparent opoziţiafaţă de măsurile propuse de preşedintele Traian Băsescu şi asumate de Guvernul Boc.

PSD se declară solidar cu sindicatelereprezentate la nivelul judeţului Suceava şi va oferi asistenţă juridică de specialitate în situaţia în care lideri şi/sau membri de sindicat vor avea de înfruntat repercusiuni politice din partea puterii. „Credem că în interiorul PSD găsim resursele profesionale pentru a asigura o mai bună guvernare în condiţii de criză, atâta timp cât PSD şi-a mai asumat acest rol şi în perioada 2000 - 2004, atunci când preluarea mandatului s-a făcut după o perioadă de grave tulburări guvernamentale generate de puterea de dreapta CDR şi de aceiaşi actori pe care îi regăsim şi astăzi în posturi cheie ale României: Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu. Sprijinim mişcările de protest iniţiate de sindicate în perioada imediat următoare şi ne asumăm propria noastră poziţie publică, transpusă într-un miting de protestla adresa guvernării de dreapta judeţene şi centrale şi nu putem interzice dreptul nici unei persoane să se ralieze la forma noastră de protest”, declară Nechifor.

Acesta a mai precizat că PSD consideră demersurile întreprinse de sindicate ca legale şi justificateşi militează pentru identificarea de soluţii corecte „pentru a evita măcar în cel de al 12-lea ceas o catastrofă economică şi socială care ar putea afecta România pentru o lungă perioadă de timp de acum încolo”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava şi sindicatele au adoptat o foaie de parcurs pentru susţinerea mişcărilor de protest.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava şi sindicatele au adoptat o foaie de parcurs pentru susţinerea mişcărilor de protest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROGRAMUL ULTIMA SPAGA trimis de
(26 mai 2010, 19:43:15
Motiunea de cenzura a cetateanului romanArticol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actualProgramul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.AJUNGE!Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace! NE-AM SATURAT:- sa suferim noi ca sa prospere ei;- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii
2.   Sa traiti bine trimis de
(26 mai 2010, 19:47:32
Eu nu fac politica, sunt cantra magarilor care ne-au adus aici tara.
Nu pot sa uit ca si cucuveaua si marinarul vin din PCR via FSN. Si ca marinarul este opera politii romanesti din ultimele doua decenii.
Nu pentru asta au murit tinerii in revolutie, ca un marinar securist sa conduca tara.
3.   PROGRAMUL ULTIMA SPAGA trimis de
(26 mai 2010, 19:48:49
sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;

- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;

- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public

Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
4.   Pentru HERMAN trimis de
(26 mai 2010, 21:03:56
Am si eu 2 intrebari daca se poate.(1)Pe cine reprezinti tu cand zici "rugam mass-media,partidele politice ....etc etc" ????
(2)Daca se poate numeste un partid din primele 3 din Romania care din primi 10 lideri marcanti cel putin jumatate sa nu fie din fostul PCR, FSN ??? Nu am nimic impotriva in a schimba actualul executiv dar daca o sa ii schimbam pe acestia a sa vina alti care sunt de aceeasi calitate si inca un lucru important de zis..CU BUZUNARELE GOALE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei