Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dansez pentru şcoala mea

- cronica Zilelor Şcolii Nr. 1 Gura Humorului -

Percepută ca o emblemă a învăţământului humorean, Şcoala cu clasele     I – VIII Nr. 1 Gura Humorului a avut prilejul de a sădi ieri, 13 mai 2010, pomul dragostei pentru lucrul bine făcut, al încrederii în ceea ce au putut realiza iniţiatorii ambiţiosului proiect „Zilele Şcolii”, aflat în acest an la ediţia a V-a.

Şcoala Generală Nr. 1 este nu numai o prezenţă fizică în oraşul Gura Humorului, dar şi o stare de spirit, un liant ce leagă peste 180 de generaţii în 198 ani de existenţă. Antrenarea tuturor celor peste 580 de elevi pentru obţinerea performanţei şi integrării sociale, misiunea Şcolii Nr. 1, s-a realizat într-o manieră distinctă prin care s-a valorificat potenţialul lor creativ. Pe parcursul zilei au fost prezentate momente din viaţa şcolară şi extraşcolară, evidenţiindu-se rezultatele obţinute de elevii şcolii noastre la olimpiade, concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale.

„Dansez pentru şcoala mea” a fost o manifestare înălţătoare, în acord cu Ziua Înălţării, la care au participat elevi, părinţi, foşti şi actuali dascăli. Astfel, la ora 10.00, prichindeii grupelor pregătitoare de la grădiniţele din oraş au vizitat şcoala, desfăşurând activităţi educative împreună cu educatoarele, învăţătoarele şi elevii claselor a IV-a.

Ca o cronică vie a şcolii, reală dovadă a creativităţii şi muncii în echipă, revista Millenium, laureată la nivel naţional în cadrul concursului de reviste şcolare, a împlinit un deceniu. Lansarea revistei a avut loc la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina într-un cadru festiv în intervalul 13.00 – 14.30.

Vitalitate, zâmbete, bucurii mărunte dar eclatante au fost elementele definitorii pentru programul artistic intitulat sugestiv „Dansez pentru şcoala mea”, desfăşurat începând cu ora 15.00 la Casa de Cultură din Gura Humorului. Timp de mai bine de trei ore, scena a fost într-o continuă mişcare prin muzică şi dans. Toţi au dansat pentru împlinirea aceluiaşi vis, acela de a fi „mai sus de locul doi” (imnul şcolii). Petrecerea s-a terminat târziu în noapte, căci începând cu ora 19.00 elevii au participat la o seară distractivă.

Răbdarea, inventivitatea, bunătatea şi efortul depus în fiecare oră de repetiţii au fost răsplătite cu aplauze. Mulţumim tuturor participanţilor, pentru clipele în care micii protagonişti s-au bucurat de toată atenţia şi sperăm să ne revedem în aceeaşi formulă la ediţia a VI-a a Zilelor Şcolii, cu atât mai mult cu cât „cea dintâiu şcoală” va împlini curând 200 de ani de existenţă.

Conducerea şcolii

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dansez pentru şcoala mea.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Dansez pentru şcoala mea4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei