Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vremuri de criză

Obiectele vechi, prea scumpe pentru colecţionarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colecţionarii din judeţul Suceava, dar şi din alte oraşe din România, s-au reunit şi în acest weekend la Iulius Mall Suceava pentru a-şi expune obiectele de valoare.

Cărţi, ceasuri, monede vechi de sute de ani, mobilă, timbre, obiecte de decor, tablouri, sfeşnice,  farfurii, au fost doar câteva dintre obiectele valoroase expuse cu mândrie de posesorii lor veniţi la Târgului Colecţionarilor, găzduit de Iulius Mall Suceava.

„Colecţionez obiecte vechi de mai mult de 20 de ani, o dată la două săptămâni le scot din garaj şi vin aici, la Iulius Mall, pentru a le arăta vizitatorilor. Fac schimb de obiecte cu colegii mei, mai discutăm şi depănăm istoria fiecărui obiect din colecţia personală”, ne-a spus unul din colecţionarii din Suceava.

Sucevenii au putut admira colecţii impresionante, exponate rare şi foarte scumpe.

„Am în colecţia mea monede din 1800, cărţi vechi tipărite în secolele XVIII-XIX, timbre de aproape 200 ani vechime”, ne-a zis unul dintre colecţionarii din Bucureşti. Deşi valoarea unui obiect pentru un colecţionar e mai mult sentimentală decât materială, cei mai mulţi dintre ei au sperat că vor putea vinde măcar câteva obiecte, iar banii strânşi îi vor putea investi în alte bunuri. Nu există un preţ stabilit, dacă apar doritori de a achiziţiona unele obiecte, totul se negociază.  „Am venit pentru a treia oară, dar cred că ultima la Suceava. Comparativ cu târgurile colecţionarilor din Timişoara, Cluj, Braşov, unde mi se întâmplă să vând destule obiecte, aici n-am vândut nimic. Sau lumea nu are bani, sau evenimentul a fost prost mediatizat”, a precizat unul dintre colecţionarii veniţi din Baia Mare.

Majoritatea vizitatorilor s-au limitat să privească şi să admire exponatele, preţurile obiectelor fiind prea mari pentru suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectele vechi, prea scumpe pentru colecţionarii suceveni.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Obiectele vechi, prea scumpe pentru colecţionarii suceveni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
( 3 mai 2010, 15:59:10
Nu sunt colectionar dar am fost curios sa vad ce vand unii pe acolo. O persoana care vindea o gramada de lucruri mici, avea si niste stilouri, care - spunea el, aveau mai bine de 60 de ani, fiind folosite de ofiteri germani in al doilea razboi mondial. Fiind pasionat de obiectele de scris (am o multime de stilouri si fel de fel de creioane mecanice si pix-uri) m-am uitat mai atent. L-am luat in mana sa-l duc mai aproape de ochi. Nimic deosebit, doar ca parea extrem de nou. Penita nu parea deloc folosita iar rezervorul de cerneala, la fel. Cutia cica era originala, dar la fel, era foarte noua - cand am scos din cutie cartonul care servea ca suport, surpriza ... dedesubt era o bucatica de plastic negru pe care scria cu auriu "Since 1983". Era o chinezareala ordinara. Asa da colectionar ! Nu spun ca toti sunt tzepari, e doar un exemplu de "Asa NU".
1.1  RE: Interesant trimis de
( 3 mai 2010, 18:26:03
Romania 100%.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei