Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fonduri europene

Proiect pentru informatizarea administraţiei judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava va implementa, în următoarele 16 luni, un proiect european pentru informatizarea administraţiei judeţene. Este vorba despre proiectul „Sistem integrat pentru performanţa actului administrativ, prin implementarea soluţiilor de e-guvernare”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, prin implementarea acestui proiect se intenţionează transformarea infrastructurii actuale a administraţiei publice, bazată pe tehnologii clasice, într-un sistem informaţional performant.

El a explicat că obiectivele acestui proiect vizează creşterea calităţii, accesibilităţii şi transparenţei serviciilor oferite de administraţia publică locuitorilor judeţului, accesul rapid la baze de date specifice administraţiei publice şi realizarea unui flux informaţional rapid şi eficient.

De asemenea, Ilie a spus că proiectul are drept scop îmbunătăţirea accesului la informaţii şi servicii publice şi liberul acces la informaţiile de interes public, prin implementarea unei tehnologii de tip „ghişeu unic”.

„Prin acest proiect se va implementa un nou sistem de management. În momentul în care o persoană depune la Consiliul Judeţean o cerere, aceasta va fi monitorizată pe tot traseul din instituţia noastră, până în momentul în care se trimite răspunsul. Se va şti în orice moment, la nivelul serviciilor şi al conducerii instituţiei, ce se întâmplă cu solicitările depuse la Consiliul Judeţean. De asemenea, vom reuşi să facilităm schimbul de informaţii între compartimentele din Consiliul Judeţean, dar şi între această instituţie şi cele subordonate şi primării”, a spus Vasile Ilie.

 

În Suceava vor fi amplasate mai multe info-chioşcuri

El a mai adăugat că de acest proiect vor beneficia locuitorii judeţului, agenţii economici, instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, precum şi angajaţii acestei instituţii. Nu în ultimul rând, el a arătat că din fondurile alocate prin proiect vor fi achiziţionate şi echipamente informatice, calculatoare, servere, reţele de internet, iar în spaţiile din Suceava care aparţin Consiliului Judeţean vor fi amplasate info-chioşcuri.

Valoarea totală a proiectului este de 1,92 de milioane de lei, din care 1,55 milioane  de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru informatizarea administraţiei judeţene.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Proiect pentru informatizarea administraţiei judeţene3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei