Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Individul care făcea „angajări” în structurile MAI din Suceava a fost arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Petru Rostaş (44 de ani), individul din comuna Vicovu de Jos acuzat că a pretins şi primit suma de 1000 de euro de la o femeie căreia i-a spus că are pile şi îi poate angaja fiul la Poliţie, Jandarmerie sau Pompieri, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru trafic de influenţă.

Rostaş a fost audiat încă o dată de procurori, iar în jurul orei 14:30 a fost dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, măsură însuşită de magistraţii Tribunalului Suceava.

Povestea pentru care Rostaş a ajuns după gratii a început în vara anului trecut, când bărbatul, comerciant ambulant la pieţele din judeţ, i-a lăsat de înţeles că are relaţii suspuse şi că-i poate face rost fiului ei de o slujbă la una dintre structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) din judeţul Suceava.

Pentru acest lucru, însă, femeii i s-a spus că trebuie să plătească câteva mii de euro, prima tranşă fiind de 1000 de euro.

Păgubita a dat banii şi aşteptat luni întregi, visând că fiul ei va îmbrăca uniforma de poliţist, jandarm sau pompier.

Când şi-a dat seama că a fost înşelată, s-a dus la Direcţia Generală Anticorupţie –Serviciul Judeţean Suceava şi a povestit tot ce s-a întâmplat.

În dimineaţa zilei de joi, ofiţerii anticorupţie au făcut două percheziţii, una la Vicovu de Jos, la imobilul în care locuieşte Petru Rostaş, cealaltă la Rădăuţi, la domiciliul unei rude de-a acestuia.

În urma percheziţiilor, a fost găsit şi dosarul cu documentele fiului păgubitei, documente care, chipurile, ar fi trebuit la angajare.

La câteva ore după percheziţii, rudele lui Petru Rostaş au luat legătura cu păgubita şi i-au cerut acesteia să-şi retragă plângerea, oferindu-se să-i dea toţii banii înapoi, însă femeia şi-a menţinut declaraţiile date iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care făcea „angajări” în structurile MAI din Suceava a fost arestat.
 Vizualizări articol: 2097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Individul care făcea „angajări” în structurile MAI din Suceava a fost arestat3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 1 mai 2010, 22:17:00
Sa dai bani ca sa intre odrasla in politie... o practica des intalnita: dai cat trebuie si cui trebuie, si apoi... isi scoate banii. Asta ar trebui sa dea de gandit. Poate ca acest caz a fost o "teapa" dar... unde sunt cazurile reale ?
2.   ??? trimis de
( 2 mai 2010, 23:00:20
Cred ca MAI ar trebui sa fie mai transparenti si sa faca publice locurile disponibile cu concursuri bine organizate; sa se mai inchida "usa cu plata din spate " prin care se angajeaza majoritatea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei