Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Noile radare ale poliţiei, aproape 100 de amenzi pe zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele zece autospeciale cu radare noi ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au înregistrat, în medie, aproape de 100 de depăşiri ale limitelor legale de viteză pe zi. Statistica este valabilă în intervalul 19-25 aprilie a.c., în a doua săptămână în care noile radare au fost folosite pe străzi.

Din statistica poliţiei rezultă că în această perioadă au fost aplicate un total de 659 de amenzi pentru depăşirea limitelor de viteză, rezultând o medie de 95 de sancţiuni pe zi.

Dacă avem în vedere numărul mare de maşini care efectuează controale, cifra nu este foarte mare, poliţiştii având două explicaţii în acest sens. Una ar fi că maşinile nu sunt folosite totul timpul pentru măsurarea vitezelor, în multe momente din zi agenţii acţionând cu acestea pentru supravegherea traficului, însă o a doua explicaţie ar fi şi că şoferii sunt destul de prudenţi de când au apărut noile radare. O dovadă în plus în acest sens este şi că, după o săptămână de controale, doar trei şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere, pentru că depăşiseră vitezele admise cu peste 50 de kilometri la oră.

Maşinile cu noile radare ale poliţiei au fost date în folosinţă pe data de 12 aprilie, după ce agenţii au trecut printr-un program de instruire privind folosirea acestora.

Cele zece autospeciale marca Dacia Logan MCV dotate cu noile radare se adaugă altor patru maşini mai vechi ale poliţiei dotate cu aparate de măsurare a vitezei.

Cu noile achiziţii, şansele ca un şofer care circulă prin judeţ să fie prins de radar au crescut de 3,5 ori.

Poliţia speră ca numărul mare de radare să aibă drept consecinţă scăderea numărului de accidente grave din judeţ, principala cauză în producerea acestora fiind viteza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile radare ale poliţiei, aproape 100 de amenzi pe zi.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Noile radare ale poliţiei, aproape 100 de amenzi pe zi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot mai sunt nebuni! trimis de
( 1 mai 2010, 11:31:58
Au intrat radarele astea in paine insa tot mai avem nebuni pe sosele.Am intalnit si eu un radar din asta nou pe drumul spre Humor si consider ca nu e nevoie de detector de radar intrucat m-am intalnit cu radarul la Ilisesti dar am fost blitat tocmai cand eram pe la dezmembrarile de la Stroiesti .
E bine ca nu am fost arsi prea multi soferi ,insemna ca uni am inteles ca e bine sa fim mai prudenti si moderati! Si prevenire e de folos in asemenea situatii!
2.   Da sigur trimis de
( 1 mai 2010, 12:25:58
Ce tari is astia, ai sa-mi bag p*la. Radarele astea sunt cu siguranta ceea ce aveam nevoie, nu drumuri bune, fiindca se stie ca viteza ucide, nu handicapatii cu volanul in mana...Loosers
3.   Meserie banoasa dar ingrata! trimis de
( 1 mai 2010, 14:27:42
Fala asta cu atitea amenzi puse oamenilor... multi nevinovati, nu duce a bine! D-zeu nu ajuta oamenii rai, cei care fac inadins rau semenilor...Toti politaii astia servili, cre fac rau, vor avea mai devreme sau mai tirziu, de patimit in fata lui D-zeu. Meserie banoasa dar ingrata!
4.   O alta solutie trimis de
( 2 mai 2010, 10:06:14
Eram in Germania si pe marginea drumului observ o pubela verde inchis care parea ca emite din cand in cand cate o lumina (eram pe jos). Curios fiind ma apropii - ce observ ? Pubela avea o gaura patrata pe lateral unde se putea observa in interior ceva ce semana a camera video. Din cand in cand, prin gaura se vedea ceva ce semana a blitz (dar cu o lumina mult mai slaba). Era un radar ! La 50 de metri era o masina normala in care era un personaj in civil - probabil un politist. Am stat sa vad cum se intampla ... strada avea 4 benzi pe sens, era in oras. Dupa vreo 15 minute de pozat, persoana din masina a coborat si a luat pubela. A bagat-o in portbagaj si a plecat. Probabil ca a plecat cu pubela in alt loc. Uite asa se elimina spaga, uite asa se rezolva o gramada de probleme. La sediu se pune memoria pubelei pe un echipament care tipareste amenzile - si alea se trimit in plic la adresa. Simplu, sigur si eficient !
4.1  RE: O alta solutie trimis de
( 2 mai 2010, 18:57:15
Ai dreptate,in Austria este la fel."Derbedeii" de politisti,nu te mai opresc sa negocieze o eventuala mita ce urmeaza a fi data de vinovat.La noi in Euroafrica,te opresc,te legitimeaza,citez:'prezentati documentele masinii si CI",eu o sa le prezint,exact cum prezinta si el legitimatia,nu le dau in mana lui,sunt proprietatea mea ptr care am platit.OPdata ce se vede cu actele mele in mana,"derbedeul" incepe sa arate cate "clase" are,devine imediat investigator,procuror si judecator.Nu generalizez,insa majoritatea procedeaza in acest mod.Sunt sofer de 18 ani si nu am luat nici o amenda,insa am fost oprit de n ori aiurea,cica "de rutina".
In Italia,politistii(echipati in uniforma cu cizme si casca moto)de pe autostrada, circula cu 130/ ora pe banda de viteza si ii foto pe cei care incalca legea iar amenda soseste odata cu foto,100euro si 4 pct ptr depasirea vitezei.La noi,daca ar putea,ar lua in picioare slapi,in maiou si scarpinis in nas toata ziua.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei