Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Porţi deschise": Mii de persoane au vizitat şi duminică Palatul Parlamentului

Duminică, 2 Mai 2010 (17:12:26)

Mulţi dintre vizitatorii care au venit, duminică, la Palatul Parlamentului, în a doua zi a acţiunii "Porţi deschise", au fost preocupaţi de pensii, de şomaj, dar şi impresionaţi de clădirea în care îşi desfăşoară activitatea parlamentarii.

Încă de la intrare, oamenii s-au interesat din ce sunt făcute candelabrele, ce fel de marmură este pe jos şi au făcut fotografii pentru a păstra amintiri.

În sala de plen, vizitatorii au întrebat de aparatele de vot, câte scaune sunt şi de condiţiile pe care le au deputaţii la lucru. "Aici se şi doarme", "Este răcoare. Cum să nu dormi în aceste condiţii", au exclamat mai mulţi dintre cei prezenţi. Unii dintre ei au vorbit despre disponibilizări, spunându-le celor de la organizare că trebuie să fie mulţumiţi că au un loc de muncă.

O parte dintre ei s-au înghesuit să viziteze biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care s-a fotografiat alături de aceştia. "Sunteţi frumoasă şi în realitate", "La dumeavoastră am venit, să vă vedem. Să vă rog să faceţi ceva şi pentru noi, pensionarii cu pensii mici", i-au spus unii dintre cei prezenţi Robertei Anastase. "Bine că nu sunteţi cu pensii speciale. Acum se fac modificări la legea pensiilor", le-a răspuns Anastase.

După biroul preşedintelui Camerei, cei care au venit să viziteze gratuit Palatul Parlamentului au putut să asiste şi la un spectacol de muzică populară, au dansat şi au cumpărat produse tradiţionale româneşti de la un târg organizat lângă Sala Unirii.

Pentru prima dată, a fost permisă şi vizitarea unei părţi din subsolul Palatului Parlamentului, unde a fost organizată o expoziţie de fotografii realizate în perioada în care se construia Palatul Parlamentului.

Deputatul PDL Sever Voinescu a fost şi el prezent la acţiune, oferindu-se să fie ghid pentru un grup venit din colegiul său, din Ploieşti. "Îmi place să povestesc. Am vocaţie de ghid", a spus Voinescu, care s-a arătat nemulţumit de faptul că a devenit "un brand că la Parlament se doarme".

"Când este vorba de sala de plen, toţi spun că aici este locul în care se doarme. Nu am cum să-i conving că nu este adevărat", a spus Voinescu.

Şi liderul PSD Victor Ponta, care a condus un grup de membri PSD să viziteze Parlamentul, a fost întrebat dacă se doarme în plen.

Aproximativ 9.000 de persoane au fost prezenţi, până la orele 12.30, la evenimentele găzduite pe parcursul acestei zile.

Acesta este a şaptea ediţie a acţiunii "Porţi deschise" la Parlament, programul de vizitare fiind, în zilele de 1 şi 2 mai, între orele 10.00 şi 16.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Porţi deschise": Mii de persoane au vizitat şi duminică Palatul Parlamentului.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Porţi deschise": Mii de persoane au vizitat şi duminică Palatul Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei