Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Afaceri cu bani grei pentru analize măsluite la animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probele de sânge măsluite recoltate de la animale au adus bani grei în buzunarele unui medic veterinar din zona de munte a judeţului Suceava. Buba s-a spart abia după ce oamenii nemulţumiţi au reclamat faptele la Poliţie.

Scurgerea banilor proveniţi de la bugetul de stat pe filiera Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava s-a scurtcircuitat acum câteva luni, când sătenii de la Izvoarele Sucevei au reclamat-o pe titulara din zonă. Este vorba de medicul veterinar Florentina Evelina Cataramă, cu domiciliul în Iaşi şi cu viză de flotant la Moldova Suliţa, care a încasat în cursul anului 2009 nu mai puţin de 71.940 de lei. Banii au fost obţinuţi în urma unor contracte încheiate cu Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, iar obligaţia medicului veterinar era aceea de a recolta probe de sânge de la animalele locuitorilor din comunele Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa în vederea identificării şi prevenirii răspândirii bolilor şi transmiterii la oameni.

Localnicii o reclamă pe Florentina Evelina Cataramă că, pentru a-şi „uşura” activitatea, aceasta a recoltat probe de sânge de la un număr mic de animale, pe care le-a multiplicat şi apoi a falsificat semnăturile proprietarilor pentru a putea deconta „lucrările”.

Cazul a ajuns pe mâna poliţiştilor, care au deschis un dosar penal şi au demarat cercetările pentru a stabili ce s-a petrecut la Izvoarele Sucevei. Este posibil ca astfel de cazuri să existe şi în alte zone ale judeţului, mai ales că o cuantificare exactă a probelor de sânge recoltate de la animale este greu de realizat.

 

Conducerea DSV Suceava recunoaşte că a fost o zonă cu probleme

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinar Suceava spune că nu a ştiut nimic despre acuzaţiile aduse medicului de la Izvoarele Sucevei până în clipa în care poliţiştii au intrat pe fir şi au solicitat documente. „Oamenii de acolo nu ne-au reclamat nimic. Dimpotrivă, din proprie iniţiativă am mers la Izvoarele Sucevei şi am constatat o serie de nereguli, motiv pentru care am sancţionat-o de două ori, prin diminuarea deconturilor şi aplicarea unei amenzi”, a declarat Petrea Dulgheru, şeful DSV Suceava.

Acesta a ţinut să spună că a fost obligat s-o ţină pe Florentina Evelina Cataramă la Izvoarele Sucevei în baza licitaţiilor pe care aceasta le-a câştigat în cursul anului 2009.

„A fost singura zonă cu probleme din judeţ, dar sper ca începând cu luna mai situaţia să revină la normal. Nu ne reproşăm nimic din ceea ce s-a întâmplat la Izvoarele Sucevei şi consider că instituţia pe care o conduc a acţionat conform legii în acest caz. Contractul medicului veterinar Cataramă Florentina Evelina a expirat pe 30 aprilie, iar licitaţia a fost câştigată de un alt medic”, a explicat Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri cu bani grei pentru analize măsluite la animale.
 Vizualizări articol: 1957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Afaceri cu bani grei pentru analize măsluite la animale4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei