Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Succesul şahist al elevei Ioana Oblesniuc

La numai o lună distanţă, după ce talentatul elev Vasilică Ţâmpău (cl. a VIII-a) de la Şcoala Generală nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, a ocupat locul III la Finala Campionatului Naţional de şah a şcolilor generale, „Şcoala câmpulungeană de şah” înfiripată cu un an în urmă, obţine un nou succes de prestigiu.

La spartachiada destinată colegiilor liceale militare, desfăşurată la Alba Iulia, în zilele de 25-27 martie, eleva Ioana Oblesniuc (cl. a IX-a) de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” şi-a adjudecat primul loc, învingându-şi toate partenerele de joc.

Ioana nu-i la primul succes sportiv pe eşichier. A început să joace şah la vârsta de opt ani. Colecţia ei de diplome, cupe şi medalii obţinute pe parcursul timpului, la diverse concursuri, este impresionantă. În acest an ea a câştigat şi etapa judeţeană a competiţiei rezervată liceelor şi va reprezenta (sperăm, cu succes!) judeţul Suceava, la finala concursului naţional care va avea loc în luna mai la Galaţi. De subliniat faptul că sârguincioasa elevă, obţinând locul întâi la etapa judeţeană, este calificată şi în finala naţională a Olimpiadei de Geografie care va avea loc luna viitoare la Târgovişte. Trebuie să remarcăm faptul că în familia Oblesniuc toată lumea joacă şah la modul metodic!

Sufletul acestei pasiuni este tatăl celor trei fete, lt. col. la Colegiul Militar. Surorile gemene Teodora şi Ştefania sunt eleve în clasa a II-a la Şcoala Generală nr. 3. De un an de zile, în fiecare sâmbătă (între orele 10 şi 12) ele sunt prezente, alături de aţi 23 de copii, la cursurile de şah susţinute de maestrul sportului Mihai Burduja, în sălile special amenajate ale clubului „Rarăul”. Nu-i exclus ca peste câţiva ani performanţa surorilor Polgar (Ungaria) să fie repetată de aceste tenace jucătoare, extrem de perseverente şi de ambiţioase…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Succesul şahist al elevei Ioana Oblesniuc.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Succesul şahist al elevei Ioana Oblesniuc5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei