Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Absurd

Peretele unei case va fi demolat pentru că vecinii nu s-au înţeles pentru o porţiune de 20 cm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peretele unei case construite între blocuri, pe strada Ştefan cel Mare nr. 45, va fi demolat zilele acestea, ca urmare a certurilor iscate între doi vecini de la o fâşie de teren lată cât o palmă.

Operaţiunea de demolare a început de ieri, când municipalitatea suceveană a fost obligată să pună în aplicare deciziile instanţelor de judecată, care îl forţau pe proprietarul casei să îşi demoleze peretele din spate al clădirii, construit prea aproape de peretele vecinului său.

Practic, cele două case, construite spate în spate, erau unite de un culoar de 60 de cm, închis cu acoperiş şi o uşă metalică, astfel încât pereţii ambelor locuinţe erau protejaţi de ploi, căderi de zăpadă şi vânt.

 

Orgolii şi încăpăţânare

Cu toate acestea, unul dintre vecini, Ştefan Bubenek, l-a acţionat în instanţă pe Vasile Popovici, cel care a construit casa alături de a sa, pentru că a încălcat cu 20 de cm limita de distanţă dintre cele două imobile, micşorând-o de la 80 de cm la 60 de cm.

Vasile Popovici, care închiriase de la Primăria Suceava şi clădirea alăturată casei pe care a construit-o în locul unui garaj ridicat între blocuri, a pierdut calitatea de chiriaş în momentul în care Ştefan Bubenek a revendicat casa respectivă, iar ulterior, a şi obţinut-o.

În urma verificărilor făcute la reclamaţiile depuse de Ştefan Bubenek, s-a constatat că Vasile Popovici nu a respectat întocmai autorizaţia de construire eliberată în 2002, ocupând cu zidul casei sale 20 de centimetri din spaţiul pe care trebuia să îl lase între cele două imobile.

Drept urmare, municipalitatea suceveană l-a amendat pe Vasile Popovici, a dispus încetarea lucrărilor la casa ridicată prin transformarea garajului în locuinţă cu regim de înălţime parter, un etaj şi mansardă, precum şi intrarea acestuia în legalitate, prin obţinerea unei noi autorizaţii de construire.

Practic, Vasile Popovici ar fi putut intra complet în legalitate cu cei 20 de cm de zid al casei cu care a încălcat autorizaţia de construire obţinută iniţial, dar pentru acest lucru avea nevoie de acceptul scris al vecinului. Nu l-a obţinut, iar printr-o sentinţă judecătorească rămasă irevocabilă în 2008, a fost obligat să desfiinţeze construcţiile ilegal realizate.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, omul încercând să obţină un ordin de sistare a executării silite, municipalitatea suceveană a fost obligată să dispună desfiinţarea pe cale administrativă a construcţiilor realizate cu nerespectarea autorizaţiei eliberate: “demolarea peretelui de la faţada posterioară de la parter şi etaj, pentru respectarea distanţei de 80 de cm autorizată şi refacerea peretelui desfiinţat, în vederea asigurării rezistenţei şi stabilităţii construcţiei la dimensiunile din autorizaţie”.

 

Demolarea peretelui, condiţionată de prezenţa ambilor proprietari

Pentru ducerea la îndeplinire a celor dispuse, angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public şi inspectori de la Disciplina în Construcţii, împreună cu viceprimarul Viorel Seredenciuc, s-au deplasat ieri, la amiază, la cele două case dintre blocuri.

Muncitorii municipalităţii au scos uşa metalică care bloca accesul în gangul rămas între cele două case şi i-au tăiat balamalele, pentru a nu putea fi montată la loc, în vreme ce Vasile Popovici privea cu disperare cum o parte din casă urma să-i fie demolată.

Operaţiunea de demolare nu a putut fi finalizată ieri, pentru că, din cauza structurilor comune ale celor două case la partea superioară, acest lucru nu putea fi făcut decât în prezenţa ambilor locatari, din cauza riscului de a afecta şi structura casei lui Ştefan Bubenek.

Demolarea peretelui casei lui Vasile Popovici urmează să fie finalizată zilele următoare, atunci când va fi prezent şi vecinul său, cu care nu a putut cădea de acord pentru ca lucrurile să rămână aşa cum sunt de aproape opt ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peretele unei case va fi demolat pentru că vecinii nu s-au înţeles pentru o porţiune de 20 cm.
 Vizualizări articol: 7084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Peretele unei case va fi demolat pentru că vecinii nu s-au înţeles pentru o porţiune de 20 cm4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Absurd? trimis de
( 1 apr 2010, 14:41:00
Nu mi se pare deloc absurd! Tin sa-l informez pe Romega ca asa spune legea. Absurd este ca s-a ajuns in situatia asta, ca fiecare construieste cum vrea. Si vinovatul este proprietarul. Pai cum adica, reprezentantii primariei dispun sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate, pe el il doare-n pix, ca toti is fraieri, termina constructia, ca-i mai smecher si apoi vrea clementa? Sictir! Proprietarul ce a reclamat si sa batut pentru dreptate trebuie sa fie un model pentru societate si mai ales pentru cei din primarie, ca prea mult spatiu public este transformat in privat prin "extinderi" constructii ilegale, ocupari la legea junglei de astfel de "smecheri" ori de ****ri care le e dor de gradina cu ceapa de la tara. Asta e absurd bai Romega si mai absurd este ca a primit autorizatie sa transforme un garaj dintre blocuri intr-o vila. Vai de curu tau de "jurnalist".
1.1  RE: Absurd? trimis de
( 1 apr 2010, 14:50:38
Scuze cititorilor pentru limbaj si greselile gramaticale, dar chiar m-a enervat ziaristul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei