Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Înscrieri la Şcolile de Jandarmi, pentru tinerii până în 27 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a început campania de selectare a candidaţilor la concursurile de admitere 2010, organizate de instituţiile de învăţământ din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MAN), tinerii până în 27 de ani interesaţi de o carieră în domeniu fiind aşteptaţi la sediul unităţii pentru înscrieri.

În ceea ce priveşte MAI, sunt disponibile locuri la trei unităţi de învăţământ. Este vorba de Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza” Bucureşti, care are disponibile la „Arma Jandarmi”, specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică, 104 locuri, de Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Gr. Al. Ghica” Drăgăşani, unde sunt disponibile 159 de locuri, şi de Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, unde sunt scoase la concurs 150 de locuri, cu precizarea că la fiecare din cele trei unităţi câte cinci locuri sunt destinate cetăţenilor de etnie romă.

 

Oferta completă pentru tinerii interesaţi

În ceea ce priveşte Ministerul Apărării Naţionale şi locurile alocate de aici MAI, oferta de şcolarizare este următoarea: Academia Tehnică Militară Bucureşti (Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament – 23 locuri, Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare – 23 locuri), Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu (Ştiinţe Militare şi Informaţii – 14 locuri, Ştiinţe Administrative – cinci locuri),  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 18 locuri, Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov (Management în aviaţie, piloţi elicoptere – zece locuri, Managementul traficului aerian – zece locuri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău – zece locuri şi în fine, Institutul Medico-Militar Bucureşti – Medicină – cinci locuri.

 

Concurenţă mare

Pentru a intra în concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau adeverinţă de absolvire pentru elevii din ultimul an de liceu, să nu fi fost exmatriculaţi niciodată, să aibă vârsta până în 27 de ani, şi să aibă cel puţin 1,65 m, în cazul băieţilor, şi minimum 1,60 m., în cazul fetelor. Limitele de înălţime au ajuns la aceste valori în urma unei modificări de ultimă oră, la ambele sexe înălţimea minimă fiind scăzută cu cinci centimetri.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul IJJ Suceava, pe strada Traian Vuia, nr. 7 bis, sau la numărul de telefon 0230. 522998, interior 24535.

„Cererile de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul universitar se pot depune până la 31 mai 2010, iar pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor, până la data de 30 iunie 2010”, a precizat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.   

Anul trecut, numărul tinerilor din judeţ interesaţi de un post într-o unitate de învăţământ militară a fost foarte mare, înscriindu-se 596 candidaţi, din care, după îndeplinirea tuturor criteriilor de recrutare, 216 au participat la examenul de admitere, iar 50 au fost declaraţi „Admis”.

Cei mai mulţi au încercat să intre la Şcoala de subofiţeri din Fălticeni, iar pentru 2010, având în vedere condiţiile economice şi lipsa locurilor de muncă, este de aşteptat ca afluenţa de doritori să fie cel puţin la fel de mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrieri la Şcolile de Jandarmi, pentru tinerii până în 27 de ani.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înscrieri la Şcolile de Jandarmi, pentru tinerii până în 27 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei