Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Marica, mai bun ca Manchester!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După primele două „sferturi” de Champions’ League (la ora când scriu celelalte două nu s-au jucat încă) se poate spune că rezultatele înregistrate au fost normale, chiar dacă admiratorii fotbalului englezesc, printre care mă număr şi eu, ar putea spune că la Munchen a fost un pic de surpriză. Ei bine, nu sunt convins că poate fi vorba de ceva surprinzător atunci când Bayern câştigă în faţa cuiva, oricum s-ar numi adversarul: Freiburg, Brazilia sau, în cazul ăsta, Manchester. Dincolo de forma de moment a unuia sau a altuia, ori de prestaţia din campionat a echipei, Bayern reprezintă un „brand” de marcă, o industrie în sine, iar dacă asociem noţiunea de „industrie” cu spiritul nemţesc, înţelege oricine despre ce e vorba. Da, Bayern a pierdut în ultima etapă, tot pe Alianz Arena, în faţa lui Stuttgart, echipă de mijlocul clasamentului din Bundesliga, asta după ce o bună bucată de vreme chiar a cochetat cu retrogradarea (dar ca aproape în fiecare an, Stuttgart are un retur excelent), însă într-un meci de Liga Campionilor altfel stau lucrurile, alta-i abordarea, altele sunt ambiţiile, cu atât mai mult cu cât Bayern, oricât de impasibili i-am considera pe nemţi, nu poate uita nenorocirea din finala aceleiaşi competiţii, în faţa aceleiaşi Manchester United când, în doar două minute, de la 1-0 plus poze cu trofeul în braţe, s-au pomenit la 1-2 şi cu fotograful arătându-le dosul. Aşa că de atunci în coace (şi sunt câţiva ani buni de atunci) orice meci Bayern – Man. United are şi această încărcătură suplimentară. Faptul că golul victoriei Stuttgart-ului l-a înscris chiar Marica sigur că ne bucură şi pe noi toţi, dar de aici până la a spune că Marica e mai bun decât tot Manchester-ul sau măcar egalul lui Wayne Rooney e o distanţă mare, cam aceeaşi care separă un Logan de un Rolls Royce. Meciul ăsta, dincolo de a ne fi reactualizat tocita zicere cu nemţii „pe care ştii că i-ai bătut numai după ce-i vezi în avion”, ne-a arătat că nici nu contează că pe „nemţi” îi cheamă Ribery sau Olic, ci important e că echipa se numeşte Bayern Munchen. Iar Manchester (veţi vedea asta în retur) care e un brand încă mai puternic, îi va face pe nemţi să creadă că numele stadionului s-a schimbat din „Teatrul viselor” în „Teatrul coşmarului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica, mai bun ca Manchester!?.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Marica, mai bun ca Manchester!?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei