Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţi

Trenuri oprite în câmp şi pagube mari, provocate de doi hoţi de cupru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri de etnie romă au pus în alertă maximă poliţia după ce s-au apucat să fure cablu de semnalizare CFR pentru a scoate cuprul din el. Prin fapta lor, sistemul de semnalizare feroviară s-a dereglat imediat, astfel că trenurile aflate în zona în care au acţionat aceştia au fost oprite. Cei doi au reuşit să sustragă cablu în două rânduri, la a treia tentativă, poliţiştii, aflaţi în gardă, prinzându-i în flagrant.

 

Furturile au fost comise pe parcursul săptămânii trecute, în zona de cale ferată cuprinsă între staţiile Suceava Nord şi Suceava Vest. Alerta s-a dat de pe data de 24 martie, la ora 13.30, când tabloul de comandă de la Gara Suceava Nord a început să nu mai funcţioneze corespunzător. Au fost alertaţi oamenii legii de la Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, care, împreună cu specialiştii CFR, au descoperit că pe calea ferată, între cele două staţii, s-a furat cablu de semnalizare şi comunicaţie pe o distanţă de aproximativ 17 metri.

Hoţii au revenit în zonă două zile mai târziu, când au lăsat un adevărat dezastru în urmă, furând peste 120 de metri de cablu.

 

Prinşi după o urmărire pe dealurile din Sf. Ilie

În urma celor două furturi şi a dereglării sistemelor de semnalizare de pe calea ferată, trei trenuri, două tip accelerat care veneau din Ardeal şi un tren internaţional, care se aflau în zonă în momentul în care tabloul de comandă s-a defectat, au fost oprite în locul în care se aflau. Specialiştii CFR au luat măsurile de siguranţă cerute în astfel de situaţii, garniturile punându-se în mişcare după întârzieri de până în 15 minute.

Sâmbăta trecută, pe 27 martie, oameni ai legii de la „Transporturi Feroviare”, în colaborare cu colegii de la Postul de Poliţie al comunei Şcheia, au trecut la organizarea de pânde, iar bănuielile lor că autorii vor reveni la locul faptei s-au confirmat.

Benone Râpă, în vârstă de 19 ani, şi Vasile Sabin Cuţitariu, de 16 ani, ambii din comuna Şcheia, veniţi să taie cablu a treia oară, au fost surprinşi în flagrant şi, după o urmărire pe dealurile din zona Sf. Ilie, au fost prinşi.

Audiaţi, ei şi-au recunoscut fapta, declarând că au sustras cablurile pentru a vinde cuprul din componenţa acestora.

 

Au pus în pericol traficul feroviar şi şi-au riscat şi viaţa

„Este o faptă deosebit de gravă, care poate produce evenimente cu consecinţe majore pe calea ferată. Cei doi autori au motivat furtul prin faptul că aveau nevoie de bani pentru sărbători şi credem că nici măcar nu au realizat ce fac. Pe lângă faptul că au pus în pericol siguranţa feroviară, riscau şi să moară electrocutaţi, cablurile de semnalizare tăiate fiind alimentate la energie electrică”, a declarat comisarul Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.

El a subliniat că în zonă nu au mai fost înregistrate astfel de furturi, ultima faptă de acest gen din judeţ petrecându-se cu aproximativ doi ani în urmă, în zona Drăgoieşti – Lucăceşti.

Cei doi tineri s-au ales cu dosare penale în baza legii 289/2005, urmând a răspunde pentru că au pătruns în zona de siguranţă feroviară şi pentru distrugere şi furt de componente de cale ferată.

Valoarea exactă a prejudiciului urmează să fie stabilită de Compania CFR Călători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenuri oprite în câmp şi pagube mari, provocate de doi hoţi de cupru.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Trenuri oprite în câmp şi pagube mari, provocate de doi hoţi de cupru4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cioroi ticalosi trimis de
( 1 apr 2010, 19:25:04
Cine putea sa puna in pericol siguranta ferovioara decit niste jeguri tuciurii.Pe vremea lui Ceasca astia infundau 15 ani de puscarie,Ca sa plinga toata satra.
2.   Tigani trimis de
( 1 apr 2010, 22:03:28
doi spurcati de tigani, nu doi tineri de etnie roma!!
ce-i mai dezmierdam pe mizerabilii astia!
poate s-o reincarna si Antonescu vreodata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei