Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Consiliul Judeţean continuă să caute soluţii pentru modernizarea aeroportului Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce nu va renunţa la intenţia de modernizare a aeroportului. Afirmaţia lui Flutur a fost făcută după ce în cadrul vizitei efectuate la Suceava, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava trebuie să concureze cu aeroportul din Iaşi pentru a putea primi finanţări. Berceanu a spus că susţinerea financiară a aeroporturilor din Programul Operaţional Sectorial Transporturi este considerată ajutor de stat şi este necesară aprobarea Comisiei Europene. Radu Berceanu a mai precizat că această susţinere financiară va putea fi acordată doar în anumite condiţii, şi doar pentru aeroporturile „care au un anumit viitor”.

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, Gheorghe Flutur a anunţat că CJ Suceava nu s-a bazat pe alte forme de sprijin financiar pentru dezvoltarea aeroportului. „Soluţiile financiare pe care lucrăm sunt fie concesiune, fie credit-furnizor. Dar am cerut să se facă o solicitare la Comisia Europeană, pe Programul Operaţional Sectorial Transporturi, pentru a putea folosi bani europeni pentru modernizarea unor aeroporturi regionale. Şi mai trebuie spus că am avut deja o şedinţă cu specialiştii din cadrul CJ Suceava pentru a găsi un parteneriat public privat, dar şi pentru a găsi o formulă să vedem dacă vom putea beneficia şi noi de bani europeni. Dacă nu, vom face credit, soluţie la care au apelat şi alţii”, a declarat Flutur.

El a mai spus că în cadrul vizitei pe care premierul României, Emil Boc, şi şase miniştri ai Guvernului au efectuat-o joi în Suceava, Consiliul Judeţean a arătat că poate să promoveze proiecte de dezvoltare.

„În acelaşi timp, aşteptăm şi alte proiecte. Şi am arătat că nu stăm cu mâna întinsă doar la Guvernul României ca să ne dea ceva, ci încercăm şi noi să găsim soluţii. Iar în unele proiecte am alocat şi noi bani. Suntem singurul judeţ care a asigurat cofinanţare pentru împădurirea terenurilor degradate, pentru primării. Astfel, noi am intrat cu vreo 17 miliarde de lei vechi, astfel încât să reuşim să atragem şi alte fonduri pentru împăduriri. Nu stăm cu mâna întinsă doar la Guvernul României să ne ajute. Dar proiectele noastre trebuie sprijinite mai departe. Şi pe aeroport şi pe alte proiecte. Venim şi noi cu ceva şi atunci Guvernul nu are cum să ne refuze”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur consideră că întâlnirea de la Suceava cu premierul României a fost utilă

Gheorghe Flutur a declarat că, deşi au existat critici din partea opoziţiei cu privire la lipsa rezultatelor pozitive pentru judeţ în urma vizitei premierului Emil Boc, întâlnirea cu acesta a fost utilă. Flutur a precizat că Executivul a aprobat alocarea a 338 de miliarde de lei vechi pentru 14 obiective de investiţii în vederea diminuării riscului de inundaţii pe râurile Suceava, Bistriţa şi Moldova, iar în acelaşi timp s-au purtat discuţii cu privire la necesitatea modernizării drumului european E 85 pe porţiunea Roman - Suceava – Siret şi s-a obţinut un acord de principiu din partea ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, în ceea ce priveşte construcţia unei săli polivalente în Suceava. De asemenea, preşedintele CJ Suceava a arătat că Suceava este singurul judeţ din ţară în care se vor construi cinci şosele de centură.

„Sigur, nu sunt eu de invidiat pentru acest lucru, având în vedere că Sudul şi Vestul ţării au autostrăzi în discuţie în momentul de faţă. Şi atunci cred că merităm şi noi să beneficiem de ceva investiţii pe infrastructură”, a spus Flutur. El a mai adăugat că un alt efect al vizitei miniştrilor în judeţul Suceava este şi demararea lucrărilor de modernizare a drumurilor naţionale, dar şi faptul că ministerul Agriculturii este interesat să iniţieze un program de sprijinire a celor care vor să înfiinţeze ferme de creştere a animalelor.

Gheorghe Flutur a mai spus că este posibil ca judeţul Suceava să fie vizitat din nou de o parte a Guvernului, acest lucru urmând să se întâmple la sfârşitul lunii aprilie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean continuă să caute soluţii pentru modernizarea aeroportului Salcea.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Consiliul Judeţean continuă să caute soluţii pentru modernizarea aeroportului Salcea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutii..... trimis de
(21 mar 2010, 12:17:55
Poi daca nu gasiti solutii, poate gasiti macar un unguent, ca tot atatea rezultate fulminate aveti cat rezultatul unei frectii la un picior de lemn. Grozav guvern falimentar, grozava implicarea in teritoriu.... pana una alta, Sa Prostiti Bine !!!
Si mai lasati-o moale cu vizitele si apucati-va sa faceti ceva concret si bun, pana una alta, sunteti de o incompetenta inimaginabila. Nu s-a facut nimic concret bun in tara asta in ultimii 5 ani decat un regres din toate punctele de vedere.
2.   Sa traiti bine trimis de
(21 mar 2010, 14:08:17
Eu cred ca dl ministru v-a spus destul de corect vindeti-l si veti avea bani, ce nu ati inteles?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei