Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Oportunităţi

Cel mai mare târg expoziţional agricol din Nordul Moldovei, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii mai au la dispoziţie două zile – sâmbătă şi duminică, pentru a vizita cel mai mare târg expoziţional agricol din Nordul Moldovei, deschis vineri dimineaţă, în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava.

Organizatorii evenimentului, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, au pregătit mai multe surprize pentru cea de-a VIII-a ediţie a Agro Expo Bucovina.

Astfel, pe de o parte, spaţiul expoziţional este dublu faţă de anii trecuţi, ceea ce a permis unui număr de peste 70 de companii de profil, din peste 20 de judeţe ale ţării, să îşi expună produsele la un târg cu tradiţie, unul din cele mai mari în Moldova.

Drept urmare, cei care vizitează acest târg vor avea de ales între a gusta savuroasele produse agricole, apicole, ori rezultate din prelucrarea laptelui şi cărnii, oferite cu generozitate de producători cu renume şi tradiţie – de la brânzeturi cu gusturi ispititoare la muşchiuleţi afumaţi, de la roţi imense de caşcaval ori şvaiţer, la cârnaţi cu mirodenii, de la muştarul care însoţeşte o masă copioasă la mierea care oferă un desert delicios şi sănătos.

Nu lipsesc nici materialele săditoare atât de necesare agricultorilor, îngrăşăminte şi insecticide, erbicide şi soluţii de tratare a bolilor plantelor, tehnologii inovatoare în domeniul agricol sau “caii-putere” necesari pentru culturile pe suprafeţe mari.

 

Agricultura, încotro?

Pentru producătorii agricoli şi firmele care activează în acest domeniu, la deschiderea Agro Expo Bucovina 2010 a avut loc şi Forumul Economic “Agricultura, încotro?”, la care au fost prezenţi atât reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, cât şi reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi subprefectul Angela Zarojanu, care au cerut o implicare mai mare a oamenilor de la sate în programele de dezvoltare a agriculturii.

Forumul a fost structurat pe trei tematici: Satul românesc – prezent şi viitor, Produse tradiţionale româneşti – realităţi şi perspective, Promovarea produselor ecologice de la general la particular.

Tematica discuţiilor purtate s-a centrat pe problemele actuale ale agriculturii, cât şi pe potenţialele soluţii pentru revigorarea acestui domeniu, afectat de problemele economico-financiare, dar şi de cerinţele pieţei europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare târg expoziţional agricol din Nordul Moldovei, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 5020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cel mai mare târg expoziţional agricol din Nordul Moldovei, la Shopping City Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei