Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Flagrant la gară

Prinşi în timp ce cereau taxe de protecţie pe zona Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei indivizi au fost prinşi, ieri după-amiază, în flagrant, în faţa gării Suceava Nord (Iţcani), în timp ce încasau taxă de protecţie de la un individ pe care îl şantajaseră şi îl ameninţaseră cu moartea dacă nu le achită o sumă de bani.

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au pus la cale, ieri după-amiază, un flagrant pentru prinderea unor indivizi care cereau taxe de protecţie.

Victima era un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Mitocu Dragomirnei, pe care interlopii îl ameninţaseră că-i omoară familia şi că-i dau foc la casă dacă nu le oferă o anumită sumă de bani.

Pentru că infractorii erau clienţi vechi de-ai poliţiştilor suceveni şi exista riscul ca oamenii legii să fie recunoscuţi, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au apelat la cadre ale structurilor de combatere a crimei organizate din Iaşi, care au venit şi cu suport tehnic pentru realizarea flagrantului.

Victima a avut curajul să le spună poliţiştilor toate ameninţările la care a fost supus, iar oamenii legii au pus la cale prinderea în flagrant a şantajiştilor, operaţiunea petrecându-se, ieri, în jurul orei 14:00.

Scenariul era următor: victima trebuia să se întâlnească cu cei care o şantajau în faţa gării Iţcani şi să le dea o parte din suma cerută.

Aşa s-a şi întâmplat. Victima le-a dat şantajiştilor 500 de lei, însă, aceştia din urmă nu au apucat să facă prea mulţi paşi, fiind săltaţi de poliţiştii BCCO Iaşi şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale Suceava.

La sediul IPJ Suceava au fost duşi, sub escortă, trei indivizi: Cezar Amarildo Rostaş, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Suceava, Silviu Croitori, zis “Huiduma”, de 23 de ani, din Dărmăneşti, şi Daniel Mariuseac, 28 de ani, din comuna Şcheia.

Primii doi au fost reţinuţi, aseară, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

„Faţă de al treilea individ se fac cercetări, cu acesta în stare de libertate, pentru determinarea participaţiei la faptă”, a declarat, aseară, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru.

 

Mai sunt victime ale taxei de protecţie?

Poliţiştii anchetatori cred că indivizii reţinuţi aseară nu sunt la prima victimă, şi că, folosindu-se de ameninţări, au cerut taxă de protecţie şi de la alte persoane.

Prin intermediul mass-media, anchetatorii le-au cerut şi celorlalte posibile victime să depună reclamaţii, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a şantajiştilor de la Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinşi în timp ce cereau taxe de protecţie pe zona Iţcani.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 18 voturi
Prinşi în timp ce cereau taxe de protecţie pe zona Iţcani4.8518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INCREDIBIL trimis de
(20 mar 2010, 20:43:00
CU Cel de-al treilea,o haimana penala,se fac cercetari in stare de libertate.Pai ce sa ne mai minunam ca autorul crimei de la Siret a fost dus in Ucraina,in loc sa fie dus la beci si tinut citeva zile pina figura lui din portretul robot le spunea ceva politistilor.Mai trebe lectii de la FBI.
2.   Legatura cu reteaua de cersetori exploatati trimis de
(21 mar 2010, 00:33:35
Acestia sunt indivizi dubiosi si periculosi. Unul dintre ei, Cezar Amarildo Rostas, este implicat in exploatare de persoane si lipsire de libertate:

****://www.obiectivdesuceava.r

Victimele erau sechestrate si puse la cersit. Aviz autoritatilor.
3.   Sper ca site-ul sa apara corect trimis de
(21 mar 2010, 00:35:38
****://www.obiectivdesuceava.r
4.   K trimis de
(21 mar 2010, 00:53:38
nu mi se pare normal sa nu pot posta o adresa de site....
4.1  RE: K trimis de
(21 mar 2010, 01:22:05
Mie da.
5.   * trimis de
(21 mar 2010, 10:34:26
TAXA DE PROTECTIE ??? astea's nebuni (si disperati) ! de ce nu ataca diligenta la drumu' mare,daca tot e ,,retro''?!
6.   ... trimis de
(22 mar 2010, 01:07:44
in ziua de azi nici din casa numai poti iesi,au aparut tot felul de smecheri in Judetul nostru..(Suceava)chiar asta seara pe str republicii in falticeni un tanar a luat bataie de la niste indivizi,(tzigani)nespalati si rupti d foame..ca in alt fel nu ai cum le spune..si cu toata ca nu sunt la prima abatere..politia nu fac decat pe ei k altceva nu se cunoaste...de acum o sa stam numai in casa no sa ne mai lasam copii la scoala din cauza acestor idioti..sa nu`i bata,talhareasca etc..am ajuns jos d tot chiar mai jos de limita suntem d rasu lumii si rusinea Europei!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei