Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2010 - Anul XV, nr. 60 (4351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Criza economică reîntregeşte familii sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nesiguranţa locului de muncă, criza, sub toate formele ei, i-au „împins” pe tot mai mulţi suceveni care lucrau în străinătate să se întoarcă acasă. Acest fapt a dus la micşorarea numărului de părinţi „de împrumut”. Dacă la sfârşitul anului 2008 se înregistrau 550 de asistenţi maternali profesionişti, din care 527 activi, persoane care aveau în îngrijire peste 540 de minori, dintr-un total de peste 1.800 de copii aflaţi în grija statului, în prezent, în judeţ activează 496 de asistenţi maternali. Dintre aceştia, 466 sunt activi şi au copii în plasament.

 

În grija bunicilor

 „Asistenţii maternali care nu sunt activi se află în concedii de creştere a copilului, concedii de odihnă, concedii medicale, concedii fără plată sau vor prelua copii pentru care se impune instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă”, a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Un alt motiv pentru care numărul de asistenţi maternali este mai mic decât în alţi ani este şi acela că mulţi părinţi care au fost nevoiţi să plece peste hotare la muncă au apelat la bunici sau la rude apropiate pentru a avea grijă de copiii lor şi nu au solicitat un sprijin din partea statului.

În grija asistenţilor maternali ajung, de cele mai multe ori, copii care au fost mai întâi internaţi în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, minori aflaţi în situaţie de risc.

 

Muncă, 24 din 24 de ore

Într-o statistică realizată la nivel naţional, la sfârşitul anului 2008, judeţul Suceava se situa pe locul cinci în ţară la numărul de asistenţi maternali calificaţi. Salariul unui asistent maternal profesionist este între 780 şi 1.000 de lei.

Condiţiile selecţiei asistenţilor maternali sunt foarte riguroase. Persoanele care solicită atestatul trebuie să facă dovada că sunt în stare să crească un copil, după care urmează o perioada în care sunt evaluate din punct de vedere social şi psihologic. Viitorilor părinţi cu carte de muncă, asistenţilor maternali, li se verifică foarte riguros condiţiile de locuit, care trebuie să fie suficiente pentru a acoperi nevoile familiei respective, dar şi pe ale copilului care urmează să fie primit în plasament. Asistenţii maternali trebuie să urmeze cursurile organizate de Protecţia Copilului Suceava pentru a primi atestatul de asistent maternal profesionist, care este valabil trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criza economică reîntregeşte familii sucevene.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Criza economică reîntregeşte familii sucevene4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei