Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2010 - Anul XV, nr. 60 (4351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piedici

Calea Unirii rămâne blocată pe un sens de circulaţie cel puţin încă o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Graba strică treaba”, spune un vechi proverb, care s-a adeverit încă o dată atunci când firma TMUCB, după o pauză de mai bine de două luni, s-a apucat să spargă asfaltul pe Calea Unirii, principala arteră care leagă cartierul Burdujeni de Centru, fără să întrebe pe nimeni ori să anunţe măcar că vor să înceapă lucrările.

Chiar dacă acum au lucrat destul de repede, terminând în zece zile calendaristice operaţiunile de săpare a şanţurilor necesare şi montarea conductei de apă potabilă, conform proiectului ISPA, la aproape trei săptămâni de la începerea lucrărilor, Calea Unirii rămâne în continuare închisă pe un sens de circulaţie şi nici nu sunt şanse să fie deschisă prea curând.

 

Lucrări neanunţate pe principala arteră de circulaţie a Sucevei

Practic, din graba firmei TMUCB, care nu s-a gândit să mai discute şi cu conducerea Primăriei Suceava dacă e bine să înceapă lucrările pe o arteră principală, în plină iarnă, mii de şoferi şi călători au de suferit zi de zi, parcurgând o porţiune de mai puţin de un kilometru chiar şi în câteva zeci de minute, din cauza traficului sugrumat la doar două benzi de circulaţie.

Mai exact, lucrările pe Calea Unirii au început pe 24 februarie şi au fost finalizate pe 4 martie, când a fost turnat şi un strat de beton pe o porţiune de câteva sute de metri. De atunci şi până acum, pe Calea Unirii nu s-a mai lucrat nimic, pentru că din cauza gerului echipele de la TMUCB nu au mai avut cum să toarne beton peste porţiunile rămase deschise, la fel cum nici zonele astupate nu sunt încă circulabile, pentru că betonul nu s-a întărit suficient.

 

Gerul, o piedică pentru astuparea şanţurilor rămase deschise

Practic, cei de la TMUCB au dat peste cap traficul pe cea mai mare arteră de circulaţie a Sucevei, obligând mii se suceveni să piardă zeci de minute în trafic, circulând bară la bară, pentru că au ignorat faptul că iarna nu s-a terminat încă şi, chiar de termină lucrarea repede, nu vor putea reda circulaţiei strada, pentru că nu se poate turna asfalt la temperaturi negative, aşa cum nici betonul nu se întăreşte şi nu rezistă dacă e pus în perioade cu ger.

Pentru dezinteresul şi graba lor, traficul pe Calea Unirii va continua să scoată peri albi şoferilor şi călătorilor cel puţin încă o săptămână, în cel mai bun caz, dacă luni vremea se va dovedi favorabilă şi va permite betonarea zonelor rămase descoperite. Dacă nu, Calea Unirii ar putea rămâne blocată circulaţiei pe un sens de mers chiar până la Paşte, adică într-o perioadă de trafic maxim, ceea ce ar face ca şirurile de maşini care se vor târî cu viteza melcului pe această arteră să se întindă pe kilometri, spre disperarea celor care vor avea de mers la serviciu ori la cumpărături.

În aceste condiţii, o alternativă pe care autorităţile locale o iau în considerare e să astupe şanţurile rămase cu pietriş şi să deschidă strada circulaţiei, cu toate că tot vor exista probleme, pentru că pe strada principală se va circula ca pe un drum de ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calea Unirii rămâne blocată pe un sens de circulaţie cel puţin încă o săptămână.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Calea Unirii rămâne blocată pe un sens de circulaţie cel puţin încă o săptămână5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Extraordinar... trimis de
(13 mar 2010, 12:54:56
Oricum in tara asta fece cine vrea ce vrea. Plateste cineva pentru asta???
2.   Cai alternative! trimis de
(13 mar 2010, 13:10:10
Pai daca o sa avem ,,norocul" sa circulam de Paste in aceleasi conditii prin stramtoarea Gibraltar de Suceava,va recomand cu caldura ca si o ruta alternativa pe care ne-o daruieste portocalu sef de Prelipca,Burdujeni-Dumbraveni-Veresti(acolo puteti vizita sursa pavelelor cu care e ornata comuna noastra)-Udesti-Bosanci-Ipotesti-si in final Suceavaaaaa!Mai vreti o ruta ieftina?Burdujeni-Adamceatca-s spre Mitocu Dragomirnei si apoi reveniti in Suceava prin mirificul cartier Itzkani,parca asa scria pe gara de nord acu vreo 60-70 ani?!Ati vazut ce grija are portocaliul de semenii sai in perioada Pastelui?Pentru cei care nu au rabdare,sa-si cumpere o barca gonflabila,sau chiar si o papusa de acelasi material pe care sa o folosesca ulterior cu succes dupa ce o usuca.Si va pun o intrebare de acelasi calibru:oare de ce se grabesc asa tare cu str Zorilor,doar nu are inca un an de cand a devenit poteca?Str N Balcescu are 300 m de tot,si va arata inca 3 4 ani la fel,pe pariu.Mai vreti?
3.   Sa traiti bine trimis de
(13 mar 2010, 15:15:14
Pentru turism se foloseste avionul. Asta este invatatura marelui academician besescu.
Daca vrei sa strabati orasul mai ai variantele pe jos, cu bicicleta, cu rolele, cu scateboard-ul, sau asteptam ca prelipcarul sa faca gondola.
4.   NESIMTIRE MARE trimis de
(13 mar 2010, 22:49:40
pai cum domnilor sa fie gata daca 5 se uita si 1 lucreaza??? da voi sunteti prosti..avem nuiste strazi de toata mana ..... BINE CA AVEM PAVELE CU CE SA ASTUPAM DRUMURILE..la asta suntem cei mai buni !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei