Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2010 - Anul XV, nr. 60 (4351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Prefectul Sorin Popescu a solicitat primarilor să igienizeze cursurile de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a solicitat primarilor din judeţ să ia măsuri în vederea igienizării tuturor cursurilor de apă. Popescu a precizat că, printr-un ordin de prefect, au fost constituite comisii mixte de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă de pe teritoriul judeţului Suceava pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari.

„Având în vedere că vremea se va încălzi, trebuie să luăm din timp măsurile necesare pentru a evita posibile inundaţii. Din acest motiv trebuie îndepărtate toate resturile de material lemnos şi alte deşeuri de pe cursurile de apă, astfel încât acestea să nu formeze bariere pe râuri”, a declarat prefectul judeţului Suceava. El a precizat că până în prezent, în urma verificărilor efectuate de comisiile mixte stabilite prin ordinul său, a fost amendată Direcţia Silvică Suceava, cu suma de 75.000 lei, pentru depozitare de material lemnos în albia majoră a râului Suceava, în zona Brodina – Ulma.

Sorin Popescu a precizat că primarii au obligaţia de a lua măsuri pentru protecţia mediului, pentru prevenirea poluării accidentale a mediului sau a cursurilor de apă, organizarea de acţiuni pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor şi măsuri pentru întreţinerea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, executarea lucrărilor de protecţie şi întreţinere a albiilor, efectuarea altor lucrări de protecţie contra inundaţiilor, asigurarea scurgerii apelor, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor.

„Primarii trebuie să aibă în vedere, în mod deosebit, decolmatarea torenţilor din apropierea  locuinţelor, cât şi a secţiunilor de curgere a  apelor din administrarea primăriilor, în zona podurilor şi podeţelor. Aceste măsuri, dacă sunt luate la timp şi realizate în mod corespunzător, diminuează în mod radical efectele inundaţiilor ce se pot produce, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase”, a mai declarat prefectul de Suceava.

 

Flutur spune că primarii trebuie să fie mai fermi cu firmele care depozitează ilegal deşeuri

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a solicitat primarilor să înceapă acţiunile de igienizare a localităţilor, având în vedere că peste trei săptămâni vor fi Sărbătorile Pascale.

„Pe lângă problemele legate de igienizarea albiilor râurilor, trebuie să aveţi în vedere şi curăţenia pe care trebuie să o faceţi în localităţi”, a spus Flutur. El le-a spus primarilor că ar trebui să fie mult mai fermi cu reprezentanţii firmelor care produc deşeuri, în special din material lemnos, care sunt depozitate atât pe marginea apelor, cât şi a drumurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Sorin Popescu a solicitat primarilor să igienizeze cursurile de apă.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul Sorin Popescu a solicitat primarilor să igienizeze cursurile de apă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(13 mar 2010, 13:54:08
dom prefect da cu igienizarea ulitelor in suceava se poate?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei