Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alo, Judecătoria…

Şapte indivizi trimişi în judecată, după ce-au lăsat o comună întreagă fără telefoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte indivizi din comuna mureşeană Deda au fost trimişi, ieri, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzaţi că, în cursul lunii decembrie a anului trecut, au sustras o porţiune de aproape 1100 de metri de cablu telefonic, de pe stâlpii Romtelecom dintre comunele Fântânele şi Vereşti.
Marius Oprea (24 de ani), Marian Cristian Lup (29 de ani), Ioan-Andrei Boariu (21 de ani), Dorin Octavian Vlaic (24 de ani), Dorel Iustin Oprea (25 de ani), Mircea-Florin Moldovan (22 de ani) şi Suraj Augustin Bunuş (25 de ani) vor reveni la Suceava, cu sau voia lor, de data aceasta urmând să apară în boxa acuzaţilor Judecătoriei.

 

De la Mureş la Suceava, cu o maşină închiriată şi un şofer fără permis

Ideea furtului, explică anchetatorii în rechizitoriu, a fost a lui Marius Oprea şi a lui Ioan Andrei Boariu, care le-au promis celorlalţi inculpaţi, în schimbul ajutorului, câte 1500 de lei de fiecare, după ce vor comercializa cuprul din cablurile telefonice la centrele de fier vechi.
Scenariul pe care-l stabiliseră iniţial era următorul: după ce se va lăsa noaptea, se vor urca pe stâlpii de telecomunicaţii, vor tăia cablurile cu ajutorul unor cleşti tip „gură de lup”, după care le vor transporta cu o dubă închiriată din Cluj.
La 10 decembrie 2009, o parte dintre inculpaţi s-au dus la Cluj şi au închiriat pentru două zile o autoutilitară marca Fiat Ducato, contra sumei de 800 de lei, lăsând şi o garanţie în valoare de 1700 de lei.
În aceeaşi zi, au plecat spre Suceava, cei şapte inculpaţi împărţindu-se în două maşini. O parte a mers cu dubiţa închiriată, cealaltă cu un autoturism Opel Astra. Acesta din urmă, se arată în rechizitoriu, era condus de către Ioan Andrei Boariu, care nu are permis de conducere.
Când au ajuns la Suceava, inculpaţii au făcut prima oprire la „Metro”, de unde au cumpărat un cleşte „gură de lup”. Apoi, s-au dus la „Baumax”, de unde au cumpărat cinci perechi de mănuşi de piele, pentru construcţii.
După ce-au oprit la un mini-market din Bosanci, de unde şi-au luat de mâncare, inculpaţii au aşteptat să se întunece, s-au schimbat în haine de lucru şi s-au dus spre Fântânele, unde au ajuns în jurul orei 22:30 -23:00.

 

Doi stăteau de pază, în maşini, ceilalţi cinci tăiau cablul de pe stâlpi

Anchetatorii povestesc că cei şapte s-au oprit în apropierea kilometrului 12 de pe DJ 290, situat între Fântânele şi Vereşti, unde pe partea stângă a drumului erau amplasaţi, la o distanţă de circa 4,5 metri, stâlpi din lemn ce susţineau reţeaua de telefonie fixă Romtelecom.
Lup şi Boariu s-au deplasat cu maşinile, unul înspre Vereşti, celălalt spre Fântânele, pentru a asigura paza traseului, iar între timp ceilalţi cinci inculpaţi s-au pus pe treabă.
În aproximativ patru ore, au reuşit să dea jos cablurile de pe 21 de stâlpi, ce se întindeau pe aproape 1100 de metri.
Cablurile le-au rulat şi le-au aşezat la baza stâlpilor, iar, ulterior, le-au încărcat în autoutilitară.

 

Un echipaj de poliţie, care controla traficul, le-a stricat planurile

Deşi totul părea că va decurge conform planurilor, în jurul orei 5:00 dimineaţă, când inculpaţii ieşeau din Udeşti, un echipaj de poliţie a tras pe dreapta cele două maşini.
Cum în autoulitară au fost găsite cablurile telefonice, iar inculpaţii aflaţi în maşină au început să dea în bâlbâieli, poliţiştii i-au condus la sediul postului.
La scurt timp, oamenii legii au aflat de furtul cablurilor telefonice de la Fântânele.
Toţi cei şapte inculpaţi au fost arestaţi preventiv în zilele următoare, fiind şi astăzi încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Romtelecom susţine că prejudiciul creat prin tăierea cablurilor este de aproximativ 55.000 de lei (550.000.000 de lei vechi).
Poliţiştii spun că gruparea din Mureş este suspectă şi în alte furturi similare, comise în anii precedenţi şi rămase cu autori necunoscuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte indivizi trimişi în judecată, după ce-au lăsat o comună întreagă fără telefoane.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şapte indivizi trimişi în judecată, după ce-au lăsat o comună întreagă fără telefoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei