Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Una după alta

Capturi de ţigări de contrabandă, în ritm ameţitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Capturile de ţigări de contrabandă s-au înmulţit foarte mult în ultimele zile, cele mai multe fiind realizate de patrulele din trafic ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Transporturi au fost interceptate şi la punctul de intrare în ţară de la Siret, de poliţişti de frontieră, acestea fiind mai rare, dar reprezentând de obicei capturi mai importante.

 

Ziua de marţi a fost una cu adevărat neagră pentru cei care se ocupă de contrabanda cu ţigări.
Mai întâi, două capturi mari au fost realizate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Într-un prim caz, un echipaj de poliţie a descoperit într-un Volkswagen Tiguan, condus de Petru R., în vârstă de 34 de ani, din Timişoara, 4.730 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.
Ţigările, în valoare de 20.339 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar timişoreanului i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă. Câteva ore mai târziu, tot în punctul de trecere, într-un autoturism marca Fiat, condus de Dragoş R., de 26 de ani, din Botoşani, sub preşurile maşinii, în locaşul roţii de rezervă, au fost găsite 1.130 pachete de ţigări marca „Winston” de provenienţă ucraineană. Marfa a fost confiscată, iar şoferul a fost amendat cu 6.000 de lei.

 

Capturi în trafic la Bălcăuţi, Zvorâştea, Gura Humorului şi Rădăuţi

Pe de altă parte, şi controalele din trafic ale oamenilor legii de la IPJ Suceava au avut rezultate. Pe DN 2, în comuna Bălcăuţi, la ora 9.45, a fost depistat un autoturism condus de Arkadi O., în vârstă de 46 de ani, din Raionul Hibolca, Ucraina, acesta transportând 700 de pachete de ţigări ucrainene fără documente justificative.
La 15.45, un alt contrabandist a fost tras pe dreapta pe DN 29A, în comuna Zvorâştea. În maşina lui Pavel M., în vârstă de 44 de ani, din municipiul Suceava, au fost găsite 1.585 de pachete de ţigări fără acte.
Seara, la 19.20, doi soţi din Bistriţa Năsăud au fost opriţi pentru un control pe strada Piaţa Republicii din Gura Humorului. În maşină au fost descoperite nu mai puţin de 4.980 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 25.000 lei. Fiind vorba de o cantitate mare, Florin A., cel care şi-a revendicat ţigările, este cercetat pentru infracţiunea de complicitate la contrabandă.
În zorii zilei de miercuri, în jurul orei 3.00, pe o stradă din Rădăuţi, în maşina lui Alexandru C., în vârstă de 23 de ani, din Siret, au fost găsite 3.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente justificative.

 

Susţine că habar nu are de ţigările din maşina sa

Un caz aparte este cel al unei maşini VW, care fusese ridicată de poliţie dintr-o parcare din municipiul Fălticeni, încă de pe 14 ianuarie. Atunci, poliţiştii primiseră informaţia că în maşina înmatriculată în Bulgaria s-ar afla o importantă cantitate de ţigări de contrabandă, astfel că au indisponibilizat-o.
Ordonanţa de efectuare a percheziţiei autoturismului a venit abia în urmă cu două zile, ofiţerii specializaţi de poliţie de la Biroul Fraude Vamale şi Contrabandă găsind în interior peste 4.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 43.800 de lei.
Proprietarul maşinii, un bărbat din Siret, a fost identificat de poliţişti însă nu recunoaşte că marfa este a sa, susţinând că a împrumutat maşina unei tinere şi nu ştie în ce afaceri este implicată aceasta.
Cercetările continuă în vederea stabilirii proprietarului mărfii, care va răspunde penal pentru comiterea infracţiunii de „complicitate la contrabandă”, până la lămurirea acestui aspect maşina fiind reţinută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capturi de ţigări de contrabandă, în ritm ameţitor .
 Vizualizări articol: 6881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Capturi de ţigări de contrabandă, în ritm ameţitor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai-vai-vai trimis de
(28 ian 2010, 21:59:06
domnilor.....luigi si florin......
2.   =)))) trimis de
(28 ian 2010, 22:15:28
Ce buna e asta: Habar nu am de tigarile din masina... Cata tigara fratelaughing)
3.   REVIN trimis de
(28 ian 2010, 22:21:24
DOMNILOR REDACTORI....NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE DE LOCURILE IN CARE TRAITI,NU AVETI.IN ARTICOL A-TI SCRIS"HIBOLCA"IN LOC DE HLIBOCA(CARE BUCATICA DE PAMANT A FOST A BUCOVINEI).NU VREAU SA FAC GEOGRAFIE CU VOI ....DAR....CAT DE CAT.vin cu o solutie:mai bine ia-ti propune sefului sa va lase 10 min.pe zi din programul vostru de serviciu, timp in care sa intrati pe net,sau sa va ajutati de un atlas si sa invatati geografia tinutului despre care scrieti si a imprejurimilor sale,asa mai luati si voi o pauza ca s-ar putea sa aveti probleme cu auzul la un moment dat (de la atata ascultat fin si concentrat),sa auziti cand fasaie cineva o basina ca sa aveti ca scrie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei