Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri murdare

Peste 50 de funcţionari ai MAI, cercetaţi de ofiţerii Anticorupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 88 de persoane, din care 56 sunt funcţionari în cadrul structurilor de la Suceava ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), au fost cercetate în cursul anului trecut şi faţă de unii continuă cercetările, de către ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Suceava.
Potrivit datelor statistice furnizate de SJA Suceava, 12 dintre funcţionarii cu pricina au funcţii de conducere.
Pe mâna judecătorilor au fost daţi în cursul anului trecut nouă lucrători din cadrul MAI, trei dintre aceştia (agenţi de poliţie) fiind cercetaţi în stare de arest preventiv.
În urma activităţilor desfăşurate de către lucrătorii SJA Suceava, unităţile de parchet au întocmit zece rechizitorii.
În cursul anului trecut s-au realizat şi trei acţiuni de prindere în flagrant pentru fapte de corupţie, fiind vorba de trei instructori auto care cereau bani de la cursanţii lor, chipurile, pentru a le facilita promovarea examenului auto şi, implicit, obţinerea permisului de conducere.
Dintre funcţionarii MAI daţi pe mâna judecătorilor în cursul anului trecut, cel mai elocvent caz este cel al celor doi agenţi de poliţie de la Stulpicani, Cristian Daniel Jitari (39 de ani) şi Toader Olari (53 de ani).
Dacă Olari a fost dat pe mâna judecătorilor pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni ( trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice şi câte o infracţiune de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual), colegul său, Jitari, este învinuit pentru şapte fapte, urmând să răspundă în boxa acuzaţilor şi pentru luate de mită, trafic de influenţă, furnizarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

 

Infractori în uniformă

Potrivit anchetatorilor, Daniel Jitari a cerut şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi indivizi, pentru a-i favoriza în derularea unor anchete penale.
Cei doi sunt acuzaţi, de asemenea, că, în schimbul a câte 600 de lei fiecare, au acceptat să efectueze demersuri pentru recuperarea unor datorii pe care o persoană din Stulpicani le avea faţă de un consătean.
În rechizitoriu, agenţii sunt învinuiţi că au furat din sediul postului de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri şi chiar dosare penale, făcându-i scăpaţi pe mai mulţi indivizi.
Mai mult, Jitari, explică procurorii, i-a prevenit în repetate rânduri pe anumiţi gaterişti şi patroni de societăţi din zonă cu ocazia unor controale.
Lista acuzaţiilor continuă şi cu faptul că atât Jitari, cât şi Olaru, au făcut fel de fel de falsuri în documentele de la postul de poliţie Stulpicani.
„Cetăţenii pot sesiza fapte de corupţie săvârşite de personalul MAI la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, situat pe strada Petru Rareş, nr. 15, în incinta clădirii Curţii de Conturi Suceava, precum şi la telefonul 0230/203.341 sau la linia telefonică gratuită la D.G.A. 0.800.806.806”, a precizat ieri şeful SJA Suceava, comisarul şef Radu Colban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de funcţionari ai MAI, cercetaţi de ofiţerii Anticorupţie.
 Vizualizări articol: 3317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Peste 50 de funcţionari ai MAI, cercetaţi de ofiţerii Anticorupţie3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei