Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tată fără inimă

Îşi folosea fetiţa în vârstă de doar 6 ani la cerşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Coşna îşi folosea fetiţa în vârstă de doar 6 ani la cerşit. Coşmarul prin care trecea minora era cunoscut de vecini, care au sesizat autorităţile locale cu privire la faptul că micuţa se află în situaţie de risc, alături de cel care-i este tată. Vecinii au povestit că „bărbatul îşi trimitea frecvent fiica la cerşit”, fapt constatat şi de autorităţile locale, care, luni, pe 25 ianuarie, pe un ger năprasnic, la ora 7:30, au găsit-o pe fetiţă în drum, dezbrăcată, înfrigurată şi plânsă, deoarece tatăl său a trimis-o la magazinul din sat pentru a-i aduce ţigări.

 

Ascunsă în casă, pentru a nu fi găsită de mamă

Necazurile fetiţei au început după despărţirea părinţilor. Bărbatul nu i-a permis soţiei să-i ia în îngrijire pe ambii copii, un băiat în vârstă de 9 ani şi fetiţa de aproape 6 ani, declarând că va avea grijă de minoră până ce tribunalul va decide la cine vor române copiii. Mai mult, pentru a rupe orice legătură firească între mamă şi fiică, bărbatul nu a mai lăsat-o pe micuţă să meargă la grădiniţă. Tatăl o ţinea pe copilă mai mult ascunsă în casă, în frig şi foame, şi o trimitea şi la cerşit, atunci când nu mai avea bani de ţigări sau de băutură.

 

Autorităţile locale au luat atitudine

Primăria comunei Coşna s-a autosesizat, a evaluat situaţia familială a fetiţei şi a constatat că minora are nevoie de alte condiţii de trai. Chiar luni, după ce au găsit-o dezbrăcată în stradă, minora a fost adusă, de către asistentul social al primăriei, în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Suceava.
„Părinţii fetiţei sunt căsătoriţi din anul 1999, căsătorie din care au rezultat doi copii, fetiţa în vârstă de aproape 6 ani şi un băieţel în vârstă de 9 ani. În prezent, părinţii sunt despărţiţi în fapt, mama fiind plecată împreună cu băieţelul în judeţul Bistriţa-Năsăud. Fetiţa a rămas în grija tatălui, care nu s-a ocupat în mod corespunzător de îngrijirea acesteia, dar nici nu dorea să fie crescută de către mamă, opunându-se categoric de fiecare dată când mama venea cu intenţia de a o lua în grija sa”, ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

În sfârşit, alături de mamă şi frăţior

Refuzul tatălui de a-şi lăsa fiica în grija mamei a culminat cu decizia de a nu o mai lăsa pe fetiţă să frecventeze grădiniţa, doar pentru a evita ca soţia să aibă posibilitatea de a o lua la ea.
După ce fetiţa a fost adusă în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava, ne-a mai declarat Liviana Enea, „am luat legătura cu mama fetiţei, care s-a prezentat într-un suflet şi cu ochii în lacrimi la sediul instituţiei noastre pentru a-şi prelua fiica”. Mama fetiţei a fost consiliată şi informată cu privire la paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru ca situaţia sa şi a copiilor săi să fie clarificată şi din punct de vedere juridic. Din verificările efectuate de asistenţii sociali din cadrul Protecţiei Copilului, femeia îndeplineşte condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi îngrijirea fetiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îşi folosea fetiţa în vârstă de doar 6 ani la cerşit.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Îşi folosea fetiţa în vârstă de doar 6 ani la cerşit5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da trimis de
(28 ian 2010, 13:25:52
nu acel om este vinovat ca folosea un copil pentru pomana publica,oamenii care dau pomana sunt vinovati pentru ca incurajeaza o industrie profitabila pentru cei care stau la colt cu mana intinsa.in mintea acelor care ofera bani e incoltita ideia ca fac o fapta buna ei nestiind ca de fapt incurajeaza lenea fuga de munca si infractionalitatea nu in ultimul rand sunt si cei de la Politia Comunitara care in loc sa munceasca ptr salariul care il primesc se intorc cu spatele,din pacate e greu de urcat pe trptele civilizatiei.
1.1  RE: Da trimis de
(28 ian 2010, 21:02:35
bai inabtule nici nu stii ce spuihappy in primu rand... politistii comunitari isi fac datoria... ii alunga... dar ei tot revin... in plus nu cred ca ai vrea sa stai ca un politist comunitar pe geru asta 8 ore afarahappy da-te naibii de imbecil... si ai vazut vara asta cand s-au luat mai tare de cersetori cum au aparut pe posturile nationale.... dar tu de unde sa stii daca esti prost chior si imbecil si asculti manele in loc sa asculti o stire
1.2  RE: Da trimis de
(28 ian 2010, 22:25:55
=)))) daaa, bai "inabptule"! politistii comunitari isi fac datoria!! adica: (fiti pe faza), ii alunga rolling on the floor))))) Si eu care ma gandeam ca ii prind, ii sterilizeaza sau castreaza si le dau din nou drumu pe strada laughing))) Bai manzano, zau asa! Ai numa manele in playlistu ala de la "winap". Mai da add la o stire sa fii mai informat..altfel cum ai sa mai vezi si tu cand se iau militienii comunitari de cersetori si sunt dati la posturile nationale manceacas (adica cum dau cu picioarele in ei)?! Hai ca esti imbecil, nici macar procedura nu o cunosti. Aaaahahaha!
2.   Bai catalinu cu multi de u trimis de
(29 ian 2010, 11:40:17
TU in ce calitate ma jignesti de militean comunitar cu creierul ingetat de atata stat in ger sau de cersetor rapanos.In ambele cazuri esti jalnic si lipsit de educatie sau pardon cu educatie de canal ,apropo de muzica Deep Purple iti spune ceva? sau tot salam caci este un produs de alimentara caci despre primul nume sa fim seriosi un militian ca tine....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei