Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Case în flăcări

Patru incendii în judeţ, în mai puţin de 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au fost solicitaţi să intervină, în mai puţin de 24 de ore, la nu mai puţin de patru incendii înregistrate pe raza judeţului.
Prima alarmă s-a dat marţi, în jurul orei 9:20, atunci când s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din satul Bălineşti, comuna Grămeşti.
La faţa locului au fost trimişi pompieri din cadrul Gărzii Siret, la sosirea echipelor de intervenţie flăcările cuprinzând deja grajdul şi ameninţând să se extindă la casa de locuit şi anexe.
Pompierii au reuşit să stingă flăcările în aproximativ o oră, pagubele fiind estimate la circa 6.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate de foc la 40.000 de lei.
Incendiul a fost provocat, susţin specialiştii ISU, de la o sobă amplasată necorespunzător faţă de materiale combustibile.
În jurul orei 10:30, la dispeceratul ISU Suceava a fost anunţat un alt incendiu, de data aceasta de la o gospodărie din satul Bogata, comuna Baia.
Acoperişul bucătăriei a fost cuprins de flăcările izbucnite din cauza scânteilor de la coşul de evacuare a fumului, coş care era deteriorat.
Pompierii au reuşit să limiteze valoarea pagubelor la doar 2000 de lei, salvând din calea flăcărilor un cal, casa şi grajdul.
În jurul prânzului, pompierii au fost solicitaţi să intervină şi la un incendiu din satul Băneşti, comuna Fântânele, acolo unde, în holul unei case, a izbucnit un incendiu de la o lumânare uitată aprinsă.
Pompierii Detaşamentului Suceava, împreună cu voluntarii Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Fântânele au intervenit prompt şi au reuşit să stingă incendiul înainte de a se extinde la întreaga locuinţă.
„Au ars mobilierul din lemn şi materiale textile aflate în holul casei şi s-au degradat pereţii portanţi şi planşeul holului”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava, specificându-se că valoarea pagubelor a fost de 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, respectiv casa, la 15.000 de lei.

 

Alarma a sunat din nou, la puţin timp după miezul nopţii

După câteva ore de linişte, alarma a sunat din nou. De data aceasta, la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi.
La câteva minute după miezul nopţii, a izbucnit un incendiu la locuinţa unui sătean din Suceviţa, flăcările cuprinzând acoperişul adăpostului de furaje şi al unei anexe şi fiind cât pe ce să se extindă la o altă casă, un garaj şi o pensiune din vecinătate.
Pompierii au reuşit să stingă flăcările în jurul orei 3:50, pagubele fiind estimate la circa 20.000 de lei.
„Au ars acoperişul adăpostului de furaje şi al anexei pe o suprafaţă de 90 metri pătraţi, circa două tone furaje, circa 15 metri cubi lemn de foc şi utilaje de uz gospodăresc (tocător de furaje, abric, circular)”, se arată în comunicatul ISU Suceava, precizându-se că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de conductori electrici improvizaţi.
Pompierii au reuşit să stingă incendiul înainte ca acesta să se extindă, salvând casa, garajul şi pensiunea din apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru incendii în judeţ, în mai puţin de 24 de ore.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru incendii în judeţ, în mai puţin de 24 de ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei