Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul român, dat în judecată la CEDO pentru discriminarea persoanelor cu handicap

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a examinat, ieri, cazul unui bărbat care a dat în judecată statul român după ce, având o maladie genetică, nu i s-a facilitat accesul la tribunal pentru a-şi contesta decizia de concediere şi nici nu s-a putut înscrie pentru ajutor de şomaj, anunţă AFP.
M. Farcaş (46 de ani), din Piatra Neamţ, suferă, de la vârsta de 10 ani, de o distrofie musculară progresivă - un handicap locomotor genetic.
Bărbatul lucra, din 1983, ca electrician la o firmă de telecomunicaţii, deplasându-se în scaun cu rotile. El a fost transferat, în 2004, într-un post ce presupunea executarea de reparaţii exterioare la diverse firme sau instituţii, unde nu se găseau facilităţi pentru persoanele cu potenţial redus de mobilitate.
Concediat în aprilie 2004, bărbatul nu a putut ajunge la tribunal pentru a-şi contesta terminarea contractului pentru că nu existau intrări amenajate pentru persoane cu handicap. El a adăugat că, din acelaşi motiv, nu a putut contesta refuzul autorităţilor de a-i atribui un asistent personal şi nici nu s-a putut înscrie pentru ajutor de şomaj.
Farcaş nu poate utiliza transportul în comun şi nu poate intra în diverse clădiri fără rampe de acces. Totodată, el nu se poate deplasa singur la mai mult de 600 de metri de casă, pentru că trotuarele sunt prea înalte.
Bărbatul a invocat, în faţa instanţei europene, încălcarea Articolelor 8 (dreptul la respectarea vieţii private şi familiale), 6 alineatul 1 (dreptul la un proces corect) şi 14 (interzicerea discriminării).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul român, dat în judecată la CEDO pentru discriminarea persoanelor cu handicap.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul român, dat în judecată la CEDO pentru discriminarea persoanelor cu handicap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei