Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Creştinii adevăraţi vor trebui să-L mărturisească mai mult pe Hristos

Reînvierea misticii ortodoxe, adică trăirea autentică a ortodoxiei, în spiritul Adevărului şi potrivit modelului creştin care este Domnul nostru Iisus Hristos, este imperativul vremurilor noastre. Noi trebuie să luptăm împotriva duhului Antihristului, chiar dacă el domină deja lumea contemporană. Îmi exprim chiar încrederea în spiritualizarea pe care o poate produce răsăritul creştin-ortodox asupra Occidentului secularizat. Nu pot decât să doresc ca tot mai mulţi occidentali să descopere tezaurul de învăţătură al ortodoxiei, tradiţiile sale şi să se mântuiască dimpreună cu semenii lor cei mai apropiaţi.
Eu cred că această bătălie care se duce actualmente între cei devotaţi Tradiţiei şi partizanii Modernităţii şi progresului cu orice preţ (inclusiv ai creşterii economice nelimitate, care a declanşat şi procesul încălzirii globale printre altele), va fi câştigată la nivel individual. Fiecare persoană va îmbrăţişa valorile sau non-valorile în raport de educaţia primită şi de morala adoptată.
Şi mai cred că, cu cât vor fi mai puţini creştini practicanţi pe pământ (acuzaţi de atei/masoni de ,,habotnicie’’, fanatism şi misticism), datorită prigoanei împotriva lor, cu atât creştinii adevăraţi vor trebui să-L mărturisească mai mult pe Hristos, cu putere mare, cu curaj şi cu încredere în izbânda viitoare a Binelui.
Aruncându-ne doar o privire asupra evenimentelor petrecute în istoria omenirii, mai cu seamă după sfâşierea în două a Bisericii Creştine în anul 1054, nu putem nega îndepărtarea omului de spiritul învăţăturilor creştine, de harul lui Dumnezeu şi de pilda jertfei lui Iisus Hristos. Biserica Catolică a ales să-şi urmeze propriul ei drum şi s-a pulverizat parţial în multe secte, autoproclamate «reformatoare», în vreme ce Biserica Ortodoxă (bizantină) a căutat să menţină tradiţia creştină şi preceptele ei într-o formă cât mai nealterată.
Trebuie să mai recunoaştem, că a existat încă din vremuri foarte îndepărtate permanent un război sau o rebeliune împotriva lui Dumnezeu, care cunoaşte în prezent o amploare fără precedent în istoria omenirii, în ce priveşte dimensiunea globală şi formele de manifestare. Această ofensivă mondială a Antihristului vizează amăgirea cât mai multor oameni (de preferat creştini) şi obţinerea acceptului oamenilor, apoi a puterii totale şi definitive. Tocmai de aceea, constatăm un atac concertat asupra omului contemporan, care de cele mai multe ori nu mai găseşte drumul către adevăratul Dumnezeu şi alunecă pe panta unor rătăciri tot mai greu de desluşit.

Putem identifica astăzi măcar câteva din planurile (obiectivele) ocultei şi noii ordini mondiale:
1. Desfiinţarea treptată a unor instituţii vitale într-un stat (servicii secrete, armata, Biserica Ortodoxă) şi controlul asupra tuturor celorlalte (justiţie, învăţământ etc.);
2. Pervertirea tinerilor şi modului de viaţă creştin-ortodox (coruperea prin abuzul de alcool, tutun, droguri, libertinaj etc.; desfiinţarea familiei şi moralei creştine);
3. Instaurarea tiraniei modului de viaţă ,,modern” sau materialist (consumist) în locul celui tradiţional;
4. Desfiinţarea libertăţii individuale, prin supraveghere şi manipulare (<<spălarea creierului>>);
5. Unificarea completă a tuturor statelor lumii şi impunerea unui imperiu global atotputernic…

(Radu IACOBOAIE)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştinii adevăraţi vor trebui să-L mărturisească mai mult pe Hristos.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Creştinii adevăraţi vor trebui să-L mărturisească mai mult pe Hristos5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "SA-L MARTURISIM CU PUTERE"... trimis de
(28 ian 2010, 11:47:15
Pai CE sa marturisim "cu putere" daca habar n-am ceea ce inseamna PERSOANA DOMNULUI IISUS ? Ori, ca sa-L cunosti, ca sa stii ce ne cere sa facem,ca sa vedem ce viata a dus DOMNUL IISUS, este IMPERIOS NECESAR CA ORICARE CRESTIN SA CITEASCA , "SA CERCETEZE SCRIPTURILE"(DUPA CUM CHIAR EL NE PORUNCESTE SA FACEM!),pentru ca NUMAI IN SFANTA BIBLIE NI SE REVELEAZA TOATA MARETIA SI DRAGOSTE LUI !Daca se face un sondaj in randul romanilor care se declara "ortodocsi", prin care sa se afle cam cati dintre ei au citit macar O SINGURA DATA BIBLIA,cu siguranta ca nici 0,001% n-au facut acest lucru! S-atunci, CUM SI PE CINE PUTEM SA "MARTURISIM CU PUTERE",pe Basescu, pe Geoana, pe Antonescu? Cred cu tarie ca aceasta "marturisire cu tarie a lui Hristos,venita din partea celor care chiar ar trebui sa se ocupe de acest lucru nu poate fi decat O MARE DEMAGOGIE RELIGIOASA,fara nici un fel de acoperire! Solutia: CERCETAI BIBLIA,oameni buni !Altfel,NU SE POATE MARTURISI NIMIC DESPRE HRISTOS ! ! !
2.   Cercetare trimis de
(29 ian 2010, 13:04:26
Este binesa citim din Sfanta Scriptura, asa cum spune si parintele Cleopa , macar un capitol pe zi, insa trebuie sa avem grija. Scriptura este o carte sfanta, nu de povesti, si, ca atare sunt parti din ea care nu este pe intelesul tuturor. Aici trebuie sa cerem ajutorul preotilor, duhovnicilor, in general a bisericii. Rastalmacirea Sfintei Scripturi dupa propria voie a si dus la varietatea de secte din ziua de azi, intelegand fiecare ce vrea din ea. Din pacate sunt unii din ziua de azi care isi spun crestini si nu cinstesc nimic din ceea ce este sfant, din potriva. Lor trebuie sa le amintim ca sa mai citeasca din istoria religiilor si sa vada ca nici catolicii, nici protestantii, nici alte confesiuni nu isi au inceputul acum 2000de ani, decat numai cea ortodoxa( dreapta credinta). Ca atare aceasta este singura care marturiseste adevarul Sfintei Scripturi si nu il imbina cu minciuni si lipsuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei