Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Peste 150 de pietoni, amendaţi pentru că au trecut strada neregulamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile tematice de control ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care vizează în această săptămână prevenirea accidentelor rutiere care se produc din cauza celor care trec strada fără să se asigure, s-au soldat cu aplicarea a sute de amenzi, dintre acestea peste 150 fiind date pietonilor. Sancţiunile au fost aplicate în primele patru zile, de luni până joi, acţiunea continuând până în ultima zi a acestei săptămâni.
Acţionând cu precădere în oraşe şi municipii, dar şi pe sectoarele de drum naţionale care tranzitează localităţi cu trafic pietonal ridicat, agenţii de circulaţie au urmărit pietonii care trec prin locuri nepermise deşi au posibilitatea de a traversa regulamentar, 156 dintre ei fiind amendaţi.
Conform legislaţiei rutiere, pietonii care traversează strada prin alte locuri decât cele marcate se aleg cu două puncte de amendă, echivalentul unei sancţiuni în cuantum de 120 de lei, din care se poate achita jumătate în termen de 48 de ore.
Din statisticile poliţiei rezultă că indisciplina pietonilor este a doua cauză a producerii accidentelor în 2009. 20 de morţi şi 45 de răniţi grav, acesta este bilanţul negru în ceea ce-i priveşte pe pietonii implicaţi anul trecut în accidente grave din cauza lor.
Pe de altă parte, poliţiştii nu aruncă vina doar pe aceştia. În şedinţa de bilanţ a activităţii pe linie rutieră de anul trecut s-a subliniat faptul că „lipsa trotuarelor şi în general a amenajărilor specifice pentru circulaţia pietonilor a favorizat implicarea acestora în accidente, în special pe drumurile naţionale”, concluzia fiind, că deşi s-au făcut îmbunătăţiri, la acest capitol este foarte mult de lucru.
În cele mai multe cazuri, accidentele grave în care sunt implicaţi pietonii se produc pe drumurile naţionale şi în general în afara localităţilor, unde vitezele de rulare ale şoferilor sunt mai ridicate.
În afara abaterilor pietonilor, în cadrul acţiunilor de control din ultimele zile poliţiştii au mai ridicat 12 permise de conducere, 13 certificate de înmatriculare şi au întocmit trei dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de pietoni, amendaţi pentru că au trecut strada neregulamentar .
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 150 de pietoni, amendaţi pentru că au trecut strada neregulamentar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IN SFARSIT !!! trimis de
(23 ian 2010, 23:14:20
Domnilor politisti de ce nu-i amendati si pe cei care nu se asigura inainte de a pasi pe trecerea de pietoni ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei