Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, la Focşani: M-am simţit ca un flăcău şi de aceea nu mi-am pus căciulă, am rezistat gerului

Duminică, 24 Ianuarie 2010 (19:33:34)

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, duminică, celor prezenţi la manifestările de la Focşani de Ziua Unirii, în timp ce cobora de pe scenă, că, deşi este foarte frig, s-a simţit ca un flăcău şi de aceea nu şi-a pus căciulă şi a rezistat gerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Atât la Iaşi, cât şi la Focşani m-am simţit ca un flăcău şi de aceea nu mi-am pus căciulă şi am rezistat gerului", a spus Traian Băsescu, în timp ce cobora de pe scenă, unde rostise discursul cu prilejul Zilei Unirii.

Şeful statului s-a prins apoi în celebra Horă a Unirii alături de vrânceni şi de oficialităţile locale.

La plecare, Băsescu a dat mâna cu toţi cei prezenţi şi le-a urat să treacă cu bine peste acest an care se anunţă a fi unul "extrem de greu".

Traian Băsescu a fost condus la maşină de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

În cadrul discursului rostit pe scenă, Traian Băsescu s-a referit la semnificaţia zilei de 24 Ianuarie pentru focşăneni, însă în două rânduri a spus în mod eronat "1959", în loc de "1859".

Băsescu a declarat, în cadrul discursului, că şi astăzi pe teritoriul României "încă mai sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga" lui, dar că "au câştigat cei din dreapta, pentru că acesta este destinul naţiunilor puternice şi unite".

"Şi azi pe teritoriul României încă mai sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga mea, dar au câştigat cei din dreapta, pentru că acesta este destinul naţiunilor puternice şi unite", a afirmat Traian Băsescu, în discursul rostit la Focşani, după ce actori ai Teatrului Municipal au reconstituit o şedinţă a Divanului ad-hoc de la 1859, în care a fost anunţat domnitorul Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traian Băsescu le-a vorbit focşănenilor despre însemnătatea municipiului lor în contextul realizării Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

"Focşănenii să ştie oricând că aici, la Focşani, a fost o parte din inima Unirii. Alegerea lui Cuza ar fi fost o simplă alegere, fără efecte puternice, dacă la Focşani nu ar fi lucrat comisiunea centrală a Moldovei şi Ţării Româneşti. Focşani poate purta cu demnitate numele de oraş al Unirii. Focşaniului îi mai datorăm un om politic de excepţie, Mihail Kogălniceanu, alesul focşănenilor pentru divan, cel care a sprijinit fără rezerve Unirea, care i-a fost prim-ministru lui Alexandru Ioan Cuza", a spus Băsescu.

Şeful statului a reiterat la Focşani ideea necesităţii unităţii şi solidarităţii românilor, despre care a vorbit şi în cursul dimineţii, la manifestările de la Iaşi.

"Vom ajunge la prosperitate atâta timp cât vom fi uniţi şi solidari. În solidaritate, împreună, să trecem de momentele dificile ale crizei economice", a încheiat Traian Băsescu.

Câteva zeci de focşăneni au fost prezenţi, duminică după-amiază, la manifestările prilejuite de împlinirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române, din Piaţa Teatrului din Focşani, unde s-au mai aflat oficialităţi locale, printre care prefectul judeţului Vrancea, Ion Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, precum şi primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

Înainte să ajungă la Focşani, Traian Băsescu s-a aflat la manifestările de la Iaşi, unde a fost şi liderul PSD Mircea Geoană, care nu a mai participat însă şi la manifestările de la Focşani.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, la Focşani: M-am simţit ca un flăcău şi de aceea nu mi-am pus căciulă, am rezistat gerului.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, la Focşani: M-am simţit ca un flăcău şi de aceea nu mi-am pus căciulă, am rezistat gerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei