Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Demersuri pentru înfiinţarea Radio Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi bucovineni plecaţi pe alte meleaguri au decis să facă demersuri pentru înfiinţarea unui radio care să se adreseze tuturor oamenilor care provin din această zonă. Primii paşi pentru înfiinţarea Radio Bucovina au fost deja făcuţi, iar pentru ca proiectul să aibă o finalitate s-a cerut şi sprijinul oamenilor politici.

 

Radio Bucovina ar urma să funcţioneze după modelul studiourilor teritoriale ale Radio România, cu finanţare de la bugetul de stat. Primele acte pentru obţinerea frecvenţei şi acordarea licenţei au fost puse la dosar, acolo unde se regăseşte şi motivaţia privind înfiinţarea acestui post de radio. Grupul de iniţiativă format din zece persoane a cerut sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de la care speră că va promova o propunere de Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea Radio Bucovina.
Dintre membrii grupului de iniţiativă fac parte mai mulţi bucovineni stabiliţi în Banat. Este vorba de Adrian Dinu Rachieru, critic literar şi decan al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea Tibiscus Timişoara, profesor universitar Dumitru Cotleţ, titular la catedra de Contabilitate a Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest Timişoara, Ilie Tipa, fost şef al Poliţiei Jimbolia, dar şi Gigi Ilaş, jurnalist în Timişoara.

 

Cui se va adresa acest post de radio

Ilie Tipa, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, este de părere că un post de radio pentru Bucovina este „util şi justificabil”. „Judeţul Suceava are 700.000 de locuitori, în zona Cernăuţi trăiesc alţi 200.000 de bucovineni, iar alţi oameni din această zonă sunt răspândiţi prin toate colţurile României, dar şi în lume. În plus, în Bucovina trăiesc foarte multe minorităţi etnice, iar existenţa unui radio care să promoveze valorile, folclorul, cultura şi tot ce se întâmplă în zonă este perfect justificată”, a opinat Ilie Tipa.
Aceeaşi părere o are şi jurnalistul Gigi Ilaş, care crede că iniţiativa trebuie privită ca o tentativă de recuperare şi afirmare a identităţii Bucovinei.
„De o anumită perioadă, toată ţara a început să descopere cu uimire frumuseţile zonei şi aud tot mai des expresia Elveţia României cu trimitere la Bucovina. Nu-mi vine să cred când văd bănăţeni făloşi, care aveau tot felul de prejudecăţi vizavi de Nordul Moldovei, că se întorc din acele locuri absolut impresionaţi de civilizaţie, ospitalitate, credinţă şi şiragul de mănăstiri”, a precizat Gigi Ilaş.
Rămâne de văzut cum se va finaliza acest proiect, mai ales că principalii concurenţi, Radio Iaşi, nu văd cu ochi prea buni înfiinţarea unui nou post de radio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri pentru înfiinţarea Radio Bucovina.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Demersuri pentru înfiinţarea Radio Bucovina5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei