Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”

Spectacol dedicat Unirii Principatelor, susţinut de preşcolari

Duminică, 24 Ianuarie 2010 (12:02:36)

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au organizat vineri, 22 ianuarie, începând cu ora 16:30, un spectacol dedicat Unirii Principatelor. „Grupa Albinuţelor”, sub îndrumarea educatoarei Monica Curic, a susţinut, în sala de spectacole a grădiniţei, un moment artistic inedit, punând în scenă piesa Moş Ion Roată şi Unirea. Nu numai preşcolarii de la grupa mare au fost pentru câteva zeci de minute actori, ci şi părinţii acestora, fiecare jucându-şi foarte bine rolul din piesa de teatru. Nici celelalte grupe de preşcolari de la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” nu s-au lăsat mai prejos. Împreună cu educatoarele de la fiecare grupă, prichindeii au susţinut un spectacol comun dedicat zilei de 24 Ianuarie, Mica Unire, pe holul mare al instituţiei şcolare. Părinţii, în primul rând, au fost spectatorii care i-au aplaudat şi încurajat. Este de apreciat că micii artişti au fost îmbrăcaţi în frumoasele costumele populare româneşti, semn că tradiţia, portul şi limba românească sunt cele mai de preţ comori pe care le au românii, şi care trebuie cunoscute de copii, chiar de la această vârstă foarte fragedă. La fel ca în anul 1859, când românii s-au prins de mâini şi au întins hora mare, tot aşa, în mod simbolic, preşcolarii grădiniţei, dar şi părinţi lor, au dansat hora unirii, acesta fiind momentul înălţător care a încheiat activitatea organizată de Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”, în cinstea zilei de 24 Ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol dedicat Unirii Principatelor, susţinut de preşcolari.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spectacol dedicat Unirii Principatelor, susţinut de preşcolari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei