Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie temporară

Deşeurile din Suceava ar putea fi transportate la Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşeurile din municipiul Suceava şi din alte 20 de localităţi ale judeţului ar putea fi transportate la groapa de gunoi din Botoşani. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, care a precizat că în luna iulie 2010 groapa de gunoi din Fălticeni ar trebui închisă. Cadariu a precizat că, în prezent, la această groapă sunt depozitate deşeurile din Suceava şi din peste 20 de localităţi. El a adăugat că transportul deşeurilor la groapa de gunoi din Botoşani ar fi o soluţie temporară, până la finalizarea gropii ecologice din comuna Moara.
„Am început demersurile şi poate încheiem contractul de execuţie undeva la începutul lunii martie 2010 pentru prima groapă ecologică, din comuna Moara. Însă termenul de execuţie pentru lucrări este de şase luni, astfel încât sperăm ca în septembrie să terminăm această investiţie. Cu toate acestea, vom avea o problemă, în sensul că în luna iulie 2010, groapa de gunoi din Fălticeni devine neconformă şi trebuie să găsim o soluţie pentru transportul deşeurilor din Suceava şi din celelalte 20 de localităţi”, a declarat Cadariu.
Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că deşeurile din Suceava ar putea fi transportate la Botoşani doar în situaţia în care Ministerul Mediului nu va aproba prelungirea termenului de închidere a gropii din Fălticeni.
Pe de altă parte, Daniel Cadariu a precizat că investiţia în construcţia gropii de gunoi ecologice din Moara va fi de aproximativ 6,5 milioane de euro, iar administraţia judeţeană intenţionează să înceapă lucrările din fonduri proprii.
„Vom începe construcţia, însă avem nevoie de susţinere din partea primăriilor pentru că este vorba şi de cofinanţare şi de cheltuieli neeligibile. Până la urmă, acest proiect, chiar dacă este condus şi organizat de Consiliul Judeţean, se adresează cetăţenilor. Din acest motiv am rugat ca, la întocmirea bugetului pe 2010, primăriile să prevadă anumite sume de bani pentru a asigura o parte din finanţarea acestui proiect, în primul rând pentru acele cheltuieli neeligibile, dar şi pentru TVA, sume care ulterior vor fi recuperate şi returnate”, a mai spus Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deşeurile din Suceava ar putea fi transportate la Botoşani.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Deşeurile din Suceava ar putea fi transportate la Botoşani2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei