Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste

Acţionarii minoritari de la Star Mod ameninţă cu greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţionarii minoritari ai fabricii de confecţii Star Mod Suceava ameninţă cu greva foamei în situaţia în care conducerea acestei firme nu le va înmâna acţiunile pe care le deţin. De altfel, în cursul zilei de ieri, câteva zeci dintre foştii angajaţi ai fabricii care deţin acţiuni au organizat un protest în faţa sediului central al firmei, afişând mai multe pancarte pe care se puteau citi mesaje critice la adresa directorului Star Mod, Lidia Sfarti, respectiv „pentru Sfarti nu există dreptul la proprietate”, „Sfarti, dă-ne acţiunile. Ne cerem acţiunile de patru ani”, „Societate pe acţiuni fără Consiliu de Administraţie” sau „CEDO ne va face dreptate! De ce nu justiţia română?”.
Protestul acţionarilor minoritari ai Star Mod a fost organizat în ziua în care fabrica de confecţii a fost scoasă la licitaţie de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, pentru recuperarea datoriilor pe care firma le are la bugetul de stat. Potrivit unuia dintre protestatari, Elena Crudu, acţionarii minoritari ai firmei solicită doar să intre în posesia acţiunilor pe care le deţin, acuzând-o pe Lidia Sfarti că nu vrea să le elibereze.
„Vrem să ne dea acţiunile, pentru că am auzit că le ţine în seif, deşi noi am dat bani pe ele. Sunt actele noastre de proprietate pentru ceea ce am plătit cu bani şi nu cu certificate. Iar dacă nu vrea să ni le dea, să ne cumpere acţiunile sau să ne despăgubească. Doamna Sfarti a declarat că nu avem nici un drept. Vreau să ştiu cine ne-a dezmoştenit. Sunt trecută în Monitorul Oficial, am chitanţă că am dat bani cash pentru acele acţiuni, iar acum spune că mi-a dat premiu şi dividende. Ori şi dumneaei a luat premii şi dividende, precum şi ceilalţi care lucrează”, a declarat Elena Crudu.
În numele protestatarilor, Elena Crudu a precizat că acţionarii minoritari se tem că firma va fi vândută la un preţ cu mult mai mic decât cel real. De asemenea, ea a precizat că acţionarii minoritari vor organiza proteste până când vor intra în posesia acţiunilor, iar dacă este nevoie vor face şi greva foamei în faţa fabricii.
Asociaţia Acţionarilor Minoritari ai Star Mod Suceava are peste 400 de membri, majoritatea foşti angajaţi ai fabricii, care deţin peste 15.000 de acţiuni din cele 180.000 de acţiuni ale firmei.

 

Nici o ofertă la licitaţia organizată ieri de DGFP Suceava

SC Star Mod SA Suceava a fost scoasă la vânzare în cursul zilei de ieri, pentru un preţ de 12,26 de milioane de lei, la care se adaugă TVA. Datoriile pe care firma suceveană le are la bugetul de stat se ridică la aproximativ 11 milioane de lei (110 miliarde de lei vechi).
Finanţele au scos la vânzare o clădire de birouri, fabrica, depozite şi anexe cu o suprafaţă totală de 1.574,52 metri pătraţi, un teren de 4.132 metri pătraţi situat în intravilanul municipiului Suceava. Alături de acestea sunt scoase la vânzare o clădire P+2 şi un corp de fabrică, cu o suprafaţă de 1.902 metri pătraţi, precum şi un teren situat în comuna Şcheia.
În condiţiile în care Star Mod nu a fost vândută în cursul zilei de ieri, la următoarea licitaţie preţul de vânzare va fi diminuat cu 25%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţionarii minoritari de la Star Mod ameninţă cu greva foamei.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acţionarii minoritari de la Star Mod ameninţă cu greva foamei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(15 ian 2010, 12:02:41
Sa faca greva foamei poate mai slabeste si madam Crudu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei