Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Medici veterinari suceveni se pregătesc de emigrare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emigrarea specialiştilor se extinde şi în breasla medicilor veterinari suceveni, categorie care până acum părea a nu fi atinsă de valul plecărilor, dar care în condiţiile accentuării crizei economice în ţară începe să ia tot mai în serios ofertele de muncă din celelalte state ale Uniunii Europene.
În ultima săptămână, nu mai puţin de trei veterinari au început pregătirea documentelor pentru a putea profesa în străinătate. Unul dintre ei, o doctoriţă care a absolvit Universitatea de Medicină Veterinară în 2005 şi care a lucrat până acum în sistemul privat, ne-a declarat că a contactat filiala Suceava a Colegiului Medicilor Veterinari pentru a obţine „certificatul de conformitate” pentru ea şi soţul ei şi că intenţionează să plece în Anglia.
Acelaşi lucru l-a făcut şi un al treilea medic veterinar din Suceava, iar altul este deja plecat şi lucrează acolo. Mulţi dintre angajatorii din Regatul Unit al Marii Britanii oferă, pe lângă salariul de 2.400-3.100 euro pe lună, la 40 de ore lucrate săptămânal, şi cazare, maşină şi o diurnă generoasă pentru veterinarii pe care îi angajează. Locurile de muncă disponibile sunt atât în clinici de animale mici şi mari, cât şi în ferme sau în industria de profil.
Conform site-ului de recrutare destinat veterinarilor, http://www.vetclick.com/recruitment/staff/non_uk.php, pentru ca un medic veterinar să profeseze în Regatul Unit trebuie să fie membru înregistrat al Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS). Înregistrarea este echivalentul unei licenţe de a practica intervenţii chirurgicale sanitar-veterinare.
Au dreptul să se înscrie în RCVS cetăţenii din ţările Uniunii Europene, care deţin diplome sanitar-veterinare obţinute şi recunoscute în cadrul UE. În cazul diplomelor din ţările recent admise în UE, este posibil să existe unele cerinţe suplimentare.

 

Actele necesare pentru a practica în Marea Britanie

Pentru înscriere la RCVS, persoana în cauză trebuie să scrie la Departamentul de înscrieri membri al RCVS, Belgravia House, 62-64 Horseferry Road, London SW1P 2AF, pentru a informa cu privire la intenţia de a se înregistra ca medic veterinar în Regatul Unit şi să anexeze copii după diplomă, dovada de înregistrare ca medic veterinar în propria ţară (de la Colegiul Medicilor), scrisoare de recomandare de la organismul de reglementare a profesiei de medic veterinar în ţară (tot de la Colegiu), emise în ultimele trei luni şi care să arate că nu a fost şi nu este obiectul unei proceduri disciplinare, copie după paşaport, traduceri autorizate ale documentelor menţionate, în cazul în care originalul nu este scris în limba engleză.
Dacă documentele sunt în ordine, RCVS va confirma acest lucru în scris şi invită solicitantul să participe la una din şedinţele de înregistrare pentru a finaliza procesul sau poate solicita documentaţie suplimentară în sprijinul cererii. La reuniunea de înscriere se cere ca solicitantul să prezinte toate documentele în original şi, de asemenea, să plătească taxa de înmatriculare. Suma va fi confirmată în scrisoarea de invitaţie.
Site-ul de recrutare a veterinarilor recomandă ca „pentru a evita întârzierile lungi sau dezamăgirea, poate fi util să contactaţi departamentul de membru la RCVS direct pentru sfaturi, chiar înainte de a depune documente imprimate, pentru a vă asigura că puteţi fi eligibil la înregistrare”. Detalii complete şi contacte pe site-ul web RCVS: www.rcvs.org.uk .
Un alt site de recrutare, www.vetlink.com, oferă locuri de muncă pentru medici veterinari în Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda. Vetlink este un serviciu gratuit pentru solicitanţii de locuri de muncă. Pentru Franţa şi ţările europene de limbă franceză, medicii veterinari îşi pot căuta o slujbă prin www.centre-formation-conseil.eu www.medecin-recrutement.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici veterinari suceveni se pregătesc de emigrare.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Medici veterinari suceveni se pregătesc de emigrare3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei