Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Stresul ar putea provoca declanşarea cancerului

Stresul ar putea să stimuleze creşterea celulelor canceroase, potrivit unui studiu recent desfăşurat în Statele Unite ale Americii şi în China, ale cărui concluzii au fost publicate în revista Nature, informează express.co.uk.
Oamenii de ştiinţă consideră că poate fi vorba atât de stresul emoţional, cât şi de stresul de natură fizică sau de cel care apare în corp atunci când organismul luptă cu o infecţie.
Cercetătorii bănuiau de mult timp că stresul este implicat în dezvoltarea cancerului, însă nu aveau nici o dovadă de ordin biologic.
Studiile desfăşurate în Statele Unite ale Americii şi China au relevat faptul că genele mutante, despre care se ştie că declanşează cancerul, pot fi activate de către stres.
Stresul declanşează inflamaţii care, în anumite cazuri, determină anumite celule să se transforme în celule canceroase.
Oamenii de ştiinţă şi-au concentrat eforturile asupra a două gene mutante despre care se ştie că sunt implicate în declanşarea cancerului la oameni. Una dintre ele, numită RAS, este implicată în aproximativ 30% din totalul cazurilor de cancer. Cealaltă genă, una tumorală represivă, permite dezvoltarea cancerului atunci când structura ei prezintă anumite defecte. Nici una dintre cele două gene nu poate să declanşeze cancerul de una singură.
Studiul a fost efectuat pe exemplare de musculiţe de oţet care prezentau ambele mutaţii genetice. Cercetătorii au descoperit că o celulă care prezenta o mutaţie a genei RAS poate să se dezvolte în tumoare malignă dacă are în apropierea ei o altă celulă care prezintă o mutaţie a genei tumorale represive.
Stresul a fost factorul care a făcut legătura dintre cele două celule, făcând ca anumite proteine, denumite citokine, să circule între ele.
Studiul a fost coordonat de profesorul Tian Xu, de la Yale University School of Medicine, din statul american Connecticut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stresul ar putea provoca declanşarea cancerului.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stresul ar putea provoca declanşarea cancerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei