Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Amenzi de 2000 de lei pentru preşedinţii de asociaţii care nu organizează alegeri corecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele lunii martie, la toate cele 104 asociaţii de proprietari din municipiul Suceava vor avea loc alegeri de stabilire a persoanelor care se vor afla la conducere şi vor gestiona astfel banii locatarilor, în relaţia cu furnizorii de utilităţi şi servicii.
Principalii responsabili de organizarea acestor alegeri sunt chiar actualii preşedinţi de asociaţie, care, dacă lumea e nemulţumită de activitatea lor, ar putea fi schimbaţi din funcţie, cu această ocazie.

 

Locatarii, chemaţi la alegeri pe bază de semnătură

Tocmai de aceea, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care gestionează activitatea serviciului Asociaţii Locatari din cadrul Primăriei Suceava, a avertizat actualii preşedinţi de asociaţii că, dacă nu vor respecta legea, îi va amenda cu sume de până la 2000 de lei de fiecare.
“Conform legii 230/2007, în perioada 3 ianuarie – 31 martie trebuie să aibă loc alegerile de desemnare a conducerii asociaţiilor de proprietari. Am trimis deja adrese la toate cele 104 asociaţii, prin care le amintim de obligaţia pe care o au, de a organiza aceste alegeri şi de a convoca Adunarea Generală a locatarilor. Dacă anul trecut au fost unii care, pentru a-şi proteja funcţia de care ţin cu dinţii de ani de zile, nu au anunţat când are loc această adunare şi nici nu au chemat oamenii, anul acesta sunt obligaţi să ne comunice exact data la care au loc aceste alegeri, în intervalul 15 -31 ianuarie. Tot ei au obligaţia de a anunţa alegerile din scară în scară, pe liste cu semnături de la locatari”, a declarat Lucian Harşovschi.

 

Verificări “la sânge” în privinţa organizării alegerilor

Atât modul în care alegerile au fost organizate, cât şi listele cu semnături de la locatari vor fi verificate de către primărie, iar în cazul în care se constată probleme, responsabilii vor plăti scump.
“Vom verifica dacă au fost respectate condiţiile legale de organizare a alegerilor şi dacă au fost anunţate din timp datele exacte la care vor avea loc adunările generale. Amenzile pe care le putem da pentru nerespectarea acestora sunt de până la 2000 de lei, pe persoană fizică, şi am de gând să le aplic”, a precizat viceprimarul Sucevei, care ar vrea să fie prezent la toate aceste întruniri, pentru a se asigura de corectitudinea alegerilor, dar şi pentru a afla problemele locatarilor.
Pentru a putea fi schimbată actuala conducere a asociaţiilor de proprietari, la prima întrunire a locatarilor este necesar ca schimbarea să fie votată de jumătate plus unu din numărul total al proprietarilor din asociaţie, lucru aproape imposibil, mai ales la asociaţiile mari, în vreme ce la a doua întrunire, schimbarea poate fi decisă cu votul a doar jumătate plus unu din cei prezenţi la şedinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 2000 de lei pentru preşedinţii de asociaţii care nu organizează alegeri corecte.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Amenzi de 2000 de lei pentru preşedinţii de asociaţii care nu organizează alegeri corecte4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei