Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani europeni

CJ vrea să atragă 1,2 milioane de euro pentru finanţarea a şase proiecte pe turism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean are pregătite şase proiecte privind promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor, proiecte care vor fi depuse pe 11 ianuarie la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, în vederea finanţării prin Programul Operaţional Regional, măsura 5.3, „dezvoltarea turismului intern prin promovarea produselor specifice turismului”.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectele însumează 1,2 milioane de euro, scopul lor fiind acela de a crea evenimente care să atragă turişti în zonă.
Primul proiect important este „Crăciun în Bucovina”. „Pentru că va dura mult evaluarea lui, sper totuşi ca lucrurile să decurgă bine ca să putem beneficia de finanţarea externă în acest an. Este un proiect în care dorim un târg al obiceiurilor de iarnă, al obiceiurilor tradiţionale din Bucovina pe perioadă de o lună de zile, cu elemente pe care noi le-am mai avut, dar şi alte elemente noi, un proiect care să promoveze zona noastră cu tot ce înseamnă tradiţii şi obiceiuri”, a spus Flutur. „Paştele în Bucovina”, „Festivalul de Artă Medievală” şi „Pelerin în Bucovina” sunt alte trei proiecte care se vor derula cu fonduri europene.
„Apoi un proiect legat de turismul religios, promovarea în continuare a turismului religios, a obiectivelor de vizitat, a materialelor documentare pe care trebuie să le pregătim şi promovarea mai agresivă a acestei forme de turism. Apoi Hora Bucovinei, pe care noi am făcut-o pe fonduri proprii până acum. Aici e vorba de multiculturalitate. Deci specificul Bucovinei ca naţionalităţi conlocuitoare şi multiculturalitatea, pe care să o scoatem în evidenţă”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean va contribui la cofinanţarea celor şase proiecte cu 2% din valoarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ vrea să atragă 1,2 milioane de euro pentru finanţarea a şase proiecte pe turism.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ vrea să atragă 1,2 milioane de euro pentru finanţarea a şase proiecte pe turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu inteleg trimis de
( 8 ian 2010, 12:16:20
Domnule Flutur, noi chiar nu intelegem despre ce proiecte tot vorbiti. Paste in Bucovina, Craciun in Bucovina etc si toate hemedelele pe care le organizati nu cred ca ar trebui puse intr/un proiect. Cu 1,2 miliarde euro se pot face alte chestii, tot legate de turism. Spatii pentru luat masa in punctele de belvedere, plantarea de flori, curatenie ca sa nu vorbim despre drumuri si alte chestii.

In concluzie aceste proiecte largesc buzunarele mai marilor din judet si aglomereaza traficul din judet (hora Bucovinei in 2009).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei